Şekerin Bank Asya umudu kısa sürdü

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta bir sezon boyu Bank Asya için Elazığspor ile kıyasıya bir yarış içine giren Konya Torku Şekerspor grup şampiyonluğunu rakibine kaptırmıştı
Grubunu 2. bitiren yeşil-beyazlı ekip Bank Asya hedefine Play-Off maçları ile ulaşmak istiyordu. Bu nedenle ligin sondan bir önceki Dardanelspor maçında sarı kart sınırında olan tüm oyuncular kart görerek son karşılaşmada forma giymedi. Son maçta forma giymeyerek cezalarını tamamlayan oyuncularla birlikte Şekerspor sorunsuz bir şekilde Play-Off maçlarına çıktı.
Konya Torku Şekerspor’un Play-Off macerası ise kısa sürdü. Geçtiğimiz gün Antalya’da oynanan karşılaşmada Sakaryaspor ile karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar, ligde üstünlük kurduğu rakibine 3-1 mağlup oldu. Bank Asya 1. Lig hayallerini bir başka bahara bırakan yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla evine moralsiz dönerken. 201020-11 futbol sezonunu da noktalamış oldu.
Sakatsız ve cezasız bir şekilde Antalya’ya giden yeşil-beyazlı ekip final grubunun ilk maçında aynı grupta mücadele ettiği Sakaryaspor ile karşılaştı. Maçlar öncesinde yapılan kura çekimi sonrası. Temsilcimiz Şekerspor grubunda 13 puan fark attığı ve oynadığı 2 maçta da yendiği Sakaryaspor ile eşleşti. Yeşil-beyazlı ekip aynı grupta mücadele ettiği rakibini tanıma avantajını zorlu Play-Off maçında kullanamadı. Konya Torku Şekerspor 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak Bank Asya macerasını başlamadan sonlandırdı.
Tüm spor otoriteleri ve Konya halkı Konya Torku Şekerspor’un ligdeki ve Türkiye Kupasındaki performansına bakarak final oynamasını bekliyordu. Ancak yeşil-beyazlı ekip Play-Offlar’da çıktığı ilk maçta elendi. Yeşil-beyazlıların bu durumu Konya spor kamuoyunu üzdü. Spor Toto 2. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği Play-Off maçları devam ediyor.  Karşılaşmalar Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynanıyor. 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu'nu 2, 3, 4, 5'inci sırada bitiren Bandırmaspor, Bugsaşspor, Beypazarı Şekerspor ve Yeni Malatyaspor ile Kırmızı Grup'un 2, 3, 4 ve 5'incileri Konya Torku Şekerspor, Eyüpspor, Sakaryaspor ve Adana Demirspor katılmıştı. İlk gün oynanan Play-Off mücadelesinde normal süresi 0-0, uzatma dakikaları 1-1 berabere sonuçlanan maçta Adana Demirspor, Yeni Malatyaspor'u penaltı atışları sonucu 4-2 yenerek yarı finale yükseldi.
Günün diğer karşılaşmasında ise Bandırmaspor, Beypazarı Şekerspor'u 1-0 yenerek yarı finale yükselen ikinci takım oldu. Adana Demirspor ile Bandırmaspor final maçı için saat 19.00'da yarı finalde karşılaşacak.  İkinci gün oynanan ilk Play-Off karşılaşmasında Konya Torku Şekerspor'u 3-1 mağlup eden Sakaryaspor yarı finale yükseldi. Günün bir diğer maçında Eyüpspor'u 5-0 mağlup eden Bugsaşspor yarı finale yükselen son takım oldu. Sakaryaspor ile Bugsaşspor, yarın saat 19.00'da final bileti almak için karşılaşacak.
Spor Toto 2. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e yükselecek 3. ve son takımın belli olacağı Play-Off turunda Adana Demirspor ile Bandırmaspor arasında bugün yapılacak maçı yönetecek hakem açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Mardan Antalyaspor Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçta Hakan Özkan düdük çalacak. Play-off turundaki ilk maçlarda Adana Demirspor, Yeni Malatyaspor’u, Bandırmaspor da Beypazarı Şekerspor’u elemişti. Sakaryaspor ile Bugsaşspor arasında yarın oynanacak Spor Toto 2. Lig Play-Off yarı final maçını ise Hüseyin Sabancı yönetecek. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Mardan Antalyaspor Stadı’nda saat 19.00’da oynanacak karşılaşmada, Sabancı’nın yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Mehmet Şahan Yılmaz yapacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri