Şekere ceza, Elazığa ödül

Federasyonunun disiplin kararları soru işaretleri oluşturdu.
Tokat maçında hakkını arayan teknik adam Özcan, PFDK’dan 5 maç ceza alırken, TFF temsilcisinin dayak yediği maçta Elazığ’a verilen cezalar Tahkim tarafından kaldırıldı.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor’da teknik adam Kadir Özcan’a PFDK’dan ağır ceza geldi. Lig’in 27. haftasında Konya’da oynanan ve hakem hataları ile haftaya damgasını vuran karşılaşmada, teknik adam Özcan’ın yapılan hatalara gösterdiği tepki, PFDK tarafından 5 maçla cezalandırıldı. Geçtiğimiz hafta Kocaeli maçında takımı ile birlikte sahaya çıkamayan Özcan, 5 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı aldı. Ayrıca PFDK, aynı karşılaşmada 6 sarı kart birden gören Şekerspor kulübüne bin 800 TL para cezası verdi. Kocaeli maçında ise 5 sarı kart birden gören yeşil-beyazlılara bin 500 TL daha para cezası gelecek.
Lig’in 28. haftasında Kocaelispor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek moral bulan yeşil-beyazlılar, 3 Nisan’da oynanacak olan Sakaryaspor maçının hazırlıklarına dün yaptığı çalışma ile başladı. Kocaelispor maçında sakatlanan Onur’un durumunun çekilecek MR sonrasında netlik kazanacağı bildirildi. Ayrıca bu maçta sarı kart gören Doğan ise kart cezalısı durumuna düştü ve Sakarya karşısında forma şansı bulamayacak. Konya Şekerspor’da Sakarya maçı öncesinde sarı kart alarmı verildi. Zorlu maç öncesinde Cafercan, Gürsel, Ömer Ali, İshak, Savaş ve Serdar sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular Sakarya maçında kart gördükleri takdirde ligin 30. haftasında oynanacak olan Şanlıurfaspor maçında forma giyemeyecek.
TAHKİM KURULU’NDAN ELAZIĞSPOR’A KIYAK
Öte yandan Konya’nın futbol federasyonunda yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, geçtiğimiz gün toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü. Federasyondan yapılan açıklamaya göre kurul, PFDK’nın Elazığspor’a verdiği cezaları kaldırdı. Bir başka deyişle, Konya Şekerspor maçında yaşananlar ve çıkan olaylar Elazığ’a neredeyse ödül olarak geri döndü. Tahkim Kurulu, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Elazığspor Kulübü’nün PFDK tarafından verilen 2 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama şeklinde değiştirirken, kulübün aldığı bin 500 liralık cezayı ise kaldırdı.
Ayrıca kurul Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta yer alan Kırşehirspor Kulübü’nün aldığı ceza ile ilgili itirazını ele aldı. Tahkim Kurulu, Kırşehirspor antrenörü Fikret Bademci’nin 3, futbolculardan Gökhan Şanlıtürk, Mehmet Fatih Karaca, Mehmet Semih Şahin ve Ertuğrul Şimşek’in 5’er, Erdal Akyürek ve Rıdvan Okuş’un 10’ar maç men ve kulübün bin 900 liralık cezasını onadı. Ancak kurul, Kırşehirspor Kulübü’nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından aldığı 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasının 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynaması şeklinde düzeltilmesine karar verdi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Tahkim Kurulu’nun verdiği kararlara tepki gösterdi. Elazığspor’un kollanmaya devam edildiğinin altını çizen Erence; “Elazığ daha öncede benzeri bir ceza aldığı için üç maçtan fazla ceza alması ve buna mukabil üç puanının silinmesi gündeme geldi. Ancak TFF temsilcisinin dövülmesi ve konuk takımın futbolcularının tartaklanmasına kadar giden ve çok ağır cezalar gerektiren olaylar bu kararla ödüllendirilmiş oldu. Kısaca tahkimden bu tür olayları teşvik edecek kararlar çıkmış oldu. Bu ve buna benzer olaylar Konya veya başka bir şehirde yaşanmış olsaydı, bu statlar bir daha futbol müsabakalarına açılmazdı. Ancak sezon başından bu yana kollanan Elazığ, yine bu kararlarla korunmaya devam edildi. Tüm bunlara rağmen biz Konya’ya yakışan, Konya Şekerspor’a yakışan bir şekilde spor ahlakı çerçevesinde centilmence yarışımıza devam edeceğiz. Sahada mücadelemiz onurlu bir şekilde devam edecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri