Şeker’den güreş okulu

Konya sporunun parlayan yıldızlarından Şekerspor, alt yapıya da büyük önem veriyor. Futbolun yanı sıra ferdi branşlarda da başarılı isimler çıkaran yeşil-beyazlılar, güreş okulu kuruyor

Futbol ve bisiklette Konya’ya birçok başarı kazandıran Şekerspor Kulübü güreşte de atılım yapılacak. Futbol da TFF 2. Lig 3.Grup’ta şampiyonluğa hedefleyen yeşil-beyazlılar bisiklette ise yıldız ve gençlerden sonra büyüklere takımı da bu yıl faaliyete geçirildi. Türkiye’nin en iyi büyüklere takımını oluşturduklarını söyleyen kulüp başkanı Yavuz Erence, bisikletin güreş ile birlikte Konya’nın ata sporları arasında yer aldığını, başarı için birleşme ile birlikte rekabetin sağlanması gerektiğini söyledi. Erence, diğere takımlarında büyükler branşını faaliyete geçirmelerinin Konya bisikleti açısından çok yararlı olacağını savundu. 

Spor’da alt yapı kadar üst yapının da önemli olduğunu ve alt yapıdan gelen sporcuları teşvik etmek için mutlaka üst yapı takımının da bulunması gerektiğini dile getiren başkan Erence, “Alt yapıdaki sporcu bir üst takıma geçtiği zaman diğer sporcularda teşvik ediliyor. Genç sporcular üst takımda oynayacak olmanın heyecanıyla çok daha iyi konsantre oluyor” dedi.
Erence, Konyaspor ile birlik içerisinde çalışmaktan mutluluk duyacaklarını, Konyaspor yönetiminin isteyeceği futbolcuları ücretsiz vermeye hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:
Kulüp olarak bu yıldan başlayarak güreşe atılım yapacağız. Uluslar arası turnuvalarda birçok madalya alan ve son olarak Finlandiya’da gerçekleştirilen Avrupa şampiyonasında gümüş madalya alan Nazmi Avluca’dan antrenör olarak yararlanarak güreşte çok iyi bir alt yapı oluşturmayı planlıyoruz. Erdoğan Koçak A takımını çalıştırmaya devam edecek. Alt yapının başına ise Nazmi Avluca’yı getireceğiz. Konya’da tüm ilçeleri tarayarak elit sporcuları seçeceğiz. İlk planda 50 kişilik bir okul oluşturacağız ve bunları 5 yıl boyunca çalıştırarak Konya ve Türk sporuna kazandıracağız” 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri