Şeker’de son imza Murat’tan

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda transferler devam ediyor.

Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz günlerde anlaştığı yedi futbolcunun ardından dünde Süper Lig ekiplerinden Manisaspor’un genç hücum oyuncusu Murat Bozyiğit’i renklerine bağladı. Öte yandan dün tesislerde bir araya gelen yeşil-beyazlılar, bugün saat 9.00’da Anıt Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirilecek.

Temsilcimiz yapılacak olan kontrollerin ardından kamp için Bolu’ya hareket edecek. Bir diğer taraftan da transferde hızını kesmeyen yeşil-beyazlılar iki hücuma yönelik isimle yakın temasta. İsimleri açıklanmayan bu futbolcuların transferlerinde mutlu sona ulaşıldığı takdirde temsilcimiz transfere son noktayı koymuş olacak.
Dış transferde oldukça hareketli günler geçiren yeşil-beyazlılar, Karsspor’dan Rıdvan Sağlam,
Tokatspor’dan Ahmet Turan Solak, Beylerbeyi’nden Hasan Engin Ekler, Tarsus İdmanyurdu’ndan Kadir Demirel, Beykoz’dan Samet Gören, Kırşehirspor’dan Samed Maviş, Marmaris Belediye Gençlikspor’dan Serkan Silan ve son olarak Manisaspor’dan Murat Bozyiğit’i renklerine bağladı.
Bir diğer taraftan da iç transfer çalışmalarına devam eden yeşil-beyazlılar, iç transferde birçok futbolcu ile yeniden sözleşme imzalarken bazı isimlerle de yollarını ayırdı. Dış transferde ise oldukça dikkatli ve emin adımlar atmak isteyen temsilcimiz, büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde toplam 7 futbolcuyu renklerine bağladı. Genç ve yetenekli isimlerle birlikte takıma ağabeylik yapabilecek tecrübeli futbolcular da takıma kazandırıldı.
Öte yandan iç transferde yüksek maliyetli oyuncuların fiyatlarında indirim isteyen yeşil beyazlı yönetim,  Cem Baki, Faruk Temel, Hakan Turan, Emrehan Ceylan ve Emre Köksal ile yollarını ayırmıştı. Muhammed Reis, Anıl Abanoz, Şinasi Ev, İshak Çakmak, Ömer Ali Şahiner ve kaleci Gürsel Yaprakçı ile yeniden anlaşma sağlandığı ve bu futbolcularla yola devam edileceği öğrenildi. Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü, İsmail Kartal, şu ana kadar transferde başarılı bir grafik çizdiklerini söyledi. Şu ana kadar istenilen isimleri takıma kazandırmayı başardıklarını ifade eden Kartal; “Takıma kazandırmak istediğimiz futbolcuları çok tempolu bir çalışmanın neticesinde kazandırdık. Bundan sonra ise şu an için iki hücuma yönelik isimle temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu futbolcuları renklerimize kazandırdığımız zaman transfere son noktayı koymuş olacağız. Takım olarak iyi durumdayız. İleriye dönük genç ve dinamik bir ekip kurduk. Takımın şu an için yaş ortalaması 23 oldu. Mücadeleci savaşan bir ekip olduk. İnşallah önümüzdeki sezonda da ligde ses getirecek bir ekip olacağız. Tüm Konya ve Şekerspor camiasının zevkle izleyeceği bir takım olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
İç transferde ise şu ana kadar başarılı olduklarının altını çizen Kartal; “Takımda kalması arzu edilen isimlerle birer birer yeniden anlaşma sağladık. Yengi gelen isimlerle birlikte Bolu’ya yapacağımız kamp için gideceğiz. Eski ve yeni futbolcuların kaynaşması ve bir ekip ruhunu kazanmak için çalışmalarımıza başlayacağız. Burada yapacağımız hazırlık maçlarında ise takımın son durumunu görme imkanımız olacak. İnşallah Konya’ya genç, dinamik ve kaliteli bir ekip olarak döneceğiz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri