Şeker’de sessiz bekleyiş sürüyor

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nu 2. sırada tamamlayan ve Play-Off oynama şansını kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor’da sessiz bekleyiş devam ediyor.
Alanya beraberliğinin ardından ligi tamamlayan yeşil-beyazlılar, bir taraftan yaşadıkları şoku üzerlerinden atmak isterken, bir diğer taraftan da sessiz bir bekleyiş içine girdi. Konyaspor’un Süper Lig için kenetlendiği bu zaman diliminde şehirde yaşananlara ortak olan yeşil-beyazlı yönetim kurulu, önümüzdeki hafta yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.
Uzun süre ligin liderliğini elinde bulunduran ve sadece grubunun değil diğer gruplarında en iyi takımları arasında olan Şekerspor, son maçta kaçırdığı şampiyonluğun üzüntüsünü yaşamaya devam ediyor. Diğer gruptaki takımlarında korkulu rüyası olan yeşil-beyazlıların, Play-Off’a çıkamamamı tüm camiayı derinden üzerken yükselme grubu takımları bir anlamda Şekerspor’un çıkmamasına sevindiler.
Oldukça başarılı bir sezon geçiren yeşil-beyazlıların şampiyonluğu kaçırması son üç haftada yaşadığı düşüşle gerçekleşti. 15. haftada Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı.
Ligin 17. haftasını ise maç yapmadan kapatan Şekerspor ile Eyüpspor arasındaki puan farkı, İstanbul ekibinin Turgutluspor’u 1-0 yenmesi ile bire indi. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor karşısında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya takılan temsilcimiz, klasman grubunun şampiyonluğunu ve Play-Off’ta oynama hakkını Eyüpspor’a kaptırdı.
Öte yandan lig maratonunun sona ermesi ile birlikte yeşil-beyazlılarda tatil başladı. Futbolcular ve teknik adam Altıparmak, memleketlerine dönerken gelecek sezon ile ilgili kararları önümüzdeki günlerde alacaklar. Yaşanan şokla birlikte liglerin tamamen sona ermesini bekleyen yönetim kurulu teknik heyet ve futbolcularla birer birer masaya oturacak.
Şekerspor’da ki geleceği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak, Şekerspor ile yola devam etmek istediğini söyledi. Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunun altını çizen Altıparmak; “Şekerspor ile sözleşmemiz sona erdi. Ancak biz Şekerspor ve camiasından memnunuz. Sanıyorum onlarda bizimden memnunlar. Gönlüm Şekerspor’da kalmaktan yana. Özellikle geçtiğimiz sezon içerisinde verdiğimiz ve yapılan haksızlıklar nedeni ile yerine getiremediğimiz sözleri tamamlamak için takımın başında olmak istiyoruz. İnşallah karşılıklı anlaşma sağlanırsa yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Şekerspor’un geride bıraktığımız sezondaki performansına da değinen Altıparmak; “Çok kaliteli iyi bir ekiptik. Bütün maçlarda en az 7-8 gol pozisyonuna girdik. Bir çoğunda tek kale maç oynadık. Ancak futbolda bazen şans faktörü ön halana çıkıyor. Çok iyi maçlar çıkardık ve tüm grupların tartışmasız favorisi bizdik. Sadece biz değil diğer takımlarda Şeker’in Play-Off’a kalamamasını hayretle karşıladılar. Toplam 5 mağlubiyetle Play-Off’a çıkamadık. Bugün 11-12 mağlubiyet alan takımlar Bank Asya için mücadele edecekler. Son maçta yaşadıklarımız ortada. Bu kadar başarılı bir takımla son maçta emeğimizin çalınması Bizleri derinden üzdü. Bir takımın kaderi ile oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri