Şekerde sarı kart alarmı

TFF 2.Lig 3.Klasman Grubu 12. hafta karşılaşmasında Kırşehirspora konuk olacak temsilcimiz Şekersporda geri sayım başladı.
 Rakibiyle Pazar günü 14:30’ta final gibi bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlılar dün taktik ağırlıklı bir idman yaptı. Temsilcimizde sakatlıkları süren Ferhat Yayla ve Kenan Başkan çalışmalara katılmazken, Emirhan’ın düz koşulara başladığı bildirildi. Ferhat ve Kenan Kırşehir deplasmanında forma giyemeyecek. Emirhan’ın Kırşehir’de oynayabilecek duruma geldiği ancak bu oyuncunun durumunun maç saatinde belli olacağı belirtildi. Temsilcimizde Kırşehir maçı öncesi kart sınırındaki oyuncuların çokluğu teknik heyeti endişelendiriyor. Kırıkkale maçında kart görerek cezalı duruma düşen İskender, Kırşehir deplasmanında forma giyemeyecek. Öte yandan Pazar günkü maçta 3’er sarı kartı bulunan Serkan Reçber, Cem Baki, Emirhan, Emrehan, Sacit Serkan Erok, Şinasi ve Emre Köksal’dan biri kart görmesi durumunda takımı Alibeyköyspor maçında yalnız bırakmış olacak. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın hafta boyunca idmanlarda kart sınırındaki oyuncuları uyardığı öğrenildi.
44 puanla son 7 haftaya lider olarak giren temsilcimin kalan haftalarda en büyük kozu deplasman maçları olacak. İçeride kazanmakta zorlanırken, deplasman maçlarında daha rahat galip gelen yeşil-beyazlılar şampiyonluk yolundaki rakipleri Kırşehir, Zeytinburnu ve Türk Telekom ile deplasmanda karşılaşacak. Ligin zirvesini belirleyecek karşılaşmada ilk büyük sınavına Pazar günü çıkacak temsilcimizin Zeytinburnu ve Telekom maçları da grubu şampiyon bitirecek takımı da büyük ölçüde şekillendirecek.
Teknik Direktör İsmail Kartal, ligde kazanmanın dışında yenilmenin de önemli olduğunu söyledi. Lider durumda olmanın yanı sıra, ligin en az mağlup olan takımı olduklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “Ne kadar zor bir grupta olduğumuzu oynadığımız karşılaşmalar, aldığımız sonuçlar gösteriyor. Grupta her takım bir diğerini yenebiliyor. Hafta sonu Kırşehirspor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız. Rakibimiz evimizde kazanmakta zorluk çekiyor. Biz ise deplasmanda oynadığımız maçlarda iyi sonuçlar alıyoruz. İki takım içinde zor bir 90 olacak. Biz kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Tecrübeli çalıştırıcı, deplasmanda Kırşehir’den sonra Zeytinburnu ve Telekom ile karşılaşacaklarını bu iki maçın zirveyi büyük ölçüde belirginleştireceğini söyledi. En az hata yapan takımın ipi göğüsleyeceğini vurgulayan Kartal, şunları söyledi:
“Zeytinburnu ve Telekom ile evimizde oynadığımız maçlarda puanlar kaybettik. Bu takımlarla deplasmanda oynayacağız. Bizim dış sahada aldığımız puanlar elbette bu rakiplerimiz üzerinde baskı oluşturacaktır. Başından beri söylüyorum biz iyi takımız, takımda bulunan herkes Şekerspor’un başarılı olması için mücadele ediyor. Kolay kolay demoralize olan bir takım değiliz. Bir hafta kayıp yaşadığımız zaman bunu telafi edebilecek güce sahibiz. Kaldı ki grupta herkes birbirinden puan alabiliyor. Bir de futbolda istikrar da önemlidir. Şekerspor bugün evinde puan kaybetse de ligin korkulan takımlarından biri haline geldi. Kolay takım olmadığımızı oynadığımız maçlarda, aldığımız puanlarla gösterdik. Bu performansımızı son ana kadar sürdürürsek bu grubu birinci bitirmemizin önünde hiçbir engel yok”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri