Şeker’de kriz hesapları

Ekonomik krizi en az kayıpla atlatmak isteyen Şekerspor, iç transferde futbolcuları ile sözleşme tazeleyecek. Fiyatları aşağı çekmek isteyen temsilcimiz, anlaşmadığı isimlerle yolları ayıracak

2009-2010 Futbol sezonunda TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor’da yeni sezon hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Bir taraftan transfer komitesi çalışmalarına devam ederken değir taraftan da yönetim kurulu yeni sezon çalışmaları için geçtiğimiz akşam bir araya geldi.

Geçtiğimiz akşam yeni sezon planlamasını oluşturmak amacı ile yapılan Şekerspor yönetim kurulu toplantısında, ülkede yaşanan ekonomik krizin spor üzerindeki etkileri değerlendirildi. Toplantıda, yaşanan krizin kulübe nasıl avantaja dönüştürülebileceği masaya yatırıldı. Bu çerçevede futbol piyasasında yaşanan ekonomik düşüş de değerlendirilerek iç transferde sözleşmesi devam eden sporcularda dahil olmak üzere sporcuların alacaklarının aşağıya çekilmesi kararı alındı.
Özetle alınan kararlar gereği Şekerspor, dış transferi buna göre şekillendirirken, iç transferde ise futbolcuları ile yeniden masaya oturacak. Anlaşma miktarları daha aşağılara çekilerek ödeme miktarları düşürülecek ve bu çerçevede sözleşmeler yenilenecek. Bu şartlar çerçevesinde uyum sağlayan futbolcularla sözleşme tazelenirken, anlaşmaya yanaşmayan isimler ile de yollar ayrılacak. Yönetim kurulu yaşanan bu gelişmenin ardından dünden itibaren futbolcuları ile bir araya gelmeye başladı. Yapılacak olan görüşmelerin ardından çıkan sonuçlar önümüzdeki günlere kamuoyuna duyurulacak.
Ayrıca transfer çalışmalarında da önemli mesafeler kat eden yeşil-beyazlılar, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kaleci Emrehan, Cem Baki, Hakan ve Faruk Temel ile yollarını ayırdıklarını belirtti. Sezon başında bir yıllığına anlaşılan futbolcuların bonservisleri elinde bulunuyor. Dış transferi ise bu mali durumu göz önüne alarak gerçekleştirmenin hesaplarını yapan Şekerspor, ismi açıklanmayan 3 futbolcu ile imza aşamasına geldi. Bu futbolcular imza attıktan sonra açıklanacak.
ERENCE: SOKAĞA ATACAK PARAMIZ YOK
Konya Şekerspor Başkanı Yavuz Erence yapılan yönetim kurulu toplantısında sezonun planlamasının yapıldığını belirterek, "Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bütün herkes zor günler geçiriyor. Bizde transfer çalışmalarımızı büyük titizlikle sürdürüyoruz. İç ve dış transferlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Şekerspor'un sokağa atılacak bir kuruş parası yoktur. Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile sözleşmemizi 1 yıl daha uzattık. 13 Temmuz'da da takımımız çalışmalarına başlayacak. Yeni sezonda yine güçlü ve başarılı bir Şekerspor izleyeceğimize inanıyorum" dedi.
Önlerine afaki hedefler koymadıklarını ve önceliğin Konya’ya ait olduğunu ifade eden Erence; “Yeni sezon için hedef belirlemek konusunda aceleci davranmamak lazım. Öncelikle Konyaspor’un düzlüğe çıkması ve hedeflerini belirlemesi gerekiyor. Bu durum netlik kazandıktan sonra bizde oturup hedeflerimiz konusunda görüşmeler yaparız.  Her iki takımın birden hedefe gitmesi Konya’ya ne getirir ne götürür bunu iyi değerlendirmek lazım” diye konuştu.
Mücadele edecekleri 2. grubu da değerlendiren Erence; “Zor bir grupta yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl hedefleri zorlamış takımların bir arada olduğu ve hem yıllardır liglerde yer alan hem de önüne ciddi hedefler koyan takımların bir arada yer aldığı bir grup. Ama bizde ciddi bir kulübüz ve her geçen gün tecrübemiz artıyor. Çok zevkli bir ligin yaşanacağına inanıyorum” dedi.
2. LİG 29 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK
Öte yandan TFF, profesyonel liglerde 2009-2010 sezonunun planlamasını yaptı. Buna göre, TFF 2. Lig karşılaşmalar 29 Ağustos’ta başlayacak. 2. Lig 16 Mayıs 2010’da, tamamlanacak. Ayrıca yeni sezonda TFF 2. Lig’de yer alacak takımların mücadele edeceği gruplar da belli oldu. Gruplar şöyle oluştu: 1. Grup: Pendikspor, Beykoz 1908, Zeytinburnuspor, Güngören Belediyespor, Gebzespor, Sakaryaspor, Körfez Belediyespor, Yalovaspor, Bozüyükspor, Tavşanlı Belediyespor, Türk Telekomspor. 2. Grup: Sarıyer, Eyüpspor, Tepecikspor, İstanbulspor, Akhisar Belediyespor, Göztepe, Turgutluspor, Denizli Belediyespor, Fethiyespor, Konya Şekerspor, Alanyaspor. 3. Grup: Çankırı Belediyespor, BUGSAŞ Sspor, Etimesgut Şekerspor, Pursaklarspor, Çorumspor, Kırşehirspor, Tokatspor, Trabzon Karadenizspor, Ofspor, Akçaabat Sebatspor, Erzurumspor, Karsspor. 4. Grup: Malatyaspor, Elazığspor, Kahramanmaraşspor, Adana Demirspor, Tarsus İdmanyurdu, İskenderun Demirçelikspor, Şanlıurfaspor, Mardinspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor, Belediye Vanspor, Adıyamanspor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri