Şeker'de kongre ertelendi

2. Lig temsilcimiz Konya Torku Şekersporun, dün yapılması planlanan olağan gelen kurulu ertelendi. Yeşil-beyazlılar genel kurulun 2. oturumunu 15 Haziran Cuma günü gerçekleştirecek

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden ve geçtiğimiz sezonu orta sıralarda tamamlayan yeşil-beyazlı temsilimiz Konya Torku Şekerspor, dün yapmayı planladığı olağan genel kurulunu erteledi. İlk oturumda salt çoğunluğu sağlayamayan Şekerspor, ikinci oturum tarihini ise 15 Haziran Cuma olarak belirledi. Yeşil-beyazlılar çoğunluğu bakılmaksızın yapacağı kurulu yine aynı saatte ve Konya Şeker Fabrika Binası’nda gerçekleştirilecek. Şekerspor’un önümüzdeki sezon başarısı için mesai harcamaya hazırlanan Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin, yapılacak olan genel kurula tek liste ile girmesi ve göreve devam etmesi bekleniyor.
Şekerspor, gerçekleştirilecek kongrenin ardından iç ve dış transfer çalışmalarına hız verecek. Temsilcimizde mevcut bulunan 12 kişilik yönetim kurulu, 15 günlük zaman içerisinde rutin çalışmasına devam edecek. Ayrıca yeşil-beyazlılarda, yönetim kurulu üye sayısının 15 Haziran’da yapılacak kongrede çoğaltılması planlanıyor. 12 kişilik yönetim kurulu sayısının kaça çıkacağı ve kimlerin yönetime dahil edileceği ise önümüzdeki 15 günlük zaman zarfında belli olacak.
Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde ilk sorununu teknik adam Mustafa Çapanoğlu ile yeniden anlaşarak çözen Şekerspor, ayın 15’inde yapılacak olan kongrenin ardından ilk önce görev dağılımını yapacak ve hemen ardından teknik adam Çapanoğlu ile bir araya gelerek yeni sezon transfer çalışmalarının startını verecek. Teknik Direktör Çapanoğlu ise önümüzdeki haftanın başında İstanbul’dan dönecek ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek takımın geleceği ile ilgili çalışmalar yapacak. Çapanoğlu’nun, takımda kalmasını ve gitmesini istediği futbolcularla ilgili hazırlayacağı raporu ise önümüzdeki hafta içinde yeni yönetim kuruluna sunması bekleniyor.
Kongresi gerçekleşmemesine rağmen çalışmalarına devam edecek yönetim kurulu, birçok kulübün talip olduğu Ömer Ali Şahiner konusunda ise yaşanan gelişmeleri yakından takip edecek. Yönetim kurulu kendi bünyesinde yetiştirdiği ve geçtiğimiz sezon Bursaspor ve Antalyaspor gibi Süper Lig takımlarının istediği Ömer Ali Şahiner’den para kazanmayı hedefliyor.
Yönetim kurulu, şuan Umre ziyaretinde bulunan genç yetenek Ömer Ali için iki Süper Lig takımından resmi teklif almış durumda. Kardemir Demir Çelik Karabükspor ve Eskişehirspor, Şahiner’i renklerine bağlamanın yarışı içine girdiler. Yeşil-beyazlılar Karabükspor’dan Ömer Ali için 500 bin TL’lik bir teklif alırken, Eskişehirle ise henüz para konusunu görüşmediler. Karabük’ün yaptığı 500 bin TL’lik teklifi az bulan yönetim kurulu, Ömer Ali için 1 milyon TL bonservis bedeli istiyor. Yönetim kurulu bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada 1 milyonu getiren takımın Ömer Ali Şahiner’i renklerine bağlayabileceğini belirttiler. Ayrıca bu sezon Süper Lig’i Play-Offlar’da kaybeden Konyaspor da genç yetenek Ömer Ali’yi kadrosunda görmek istiyor. Konyasporlu yöneticilerin konu ile ilgili olarak Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ile görüştükleri ise gelen haberler arasında.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri