Şekerde iç transfer şekilleniyor

Dış transferden önce iç transferi halletmek isteyen Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, kaleci A. Melih Özçelik ve Murat Dilekten sonra Mehmet Balban ve Yusuf Akyelle de birer yıllık

Dış transferden önce iç transferi halletmek isteyen Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, kaleci A. Melih Özçelik ve Murat Dilek’ten sonra Mehmet Balban ve Yusuf Akyel’le de birer yıllık sözleşme imzaladı. Konya Torku Şekerspor’un yeni teknik direktörü Metin Altınay ise dün akşam saatlerinde Konya’ya geldi.  Bugün yönetim ile görüşecek olan Altınay iç transferi yönetimin inisiyatifine bıraktığını ve iç transfer tamamlandıktan sonra dış transfere yöneleceklerini ifade etti.

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Temsilcimiz ligin sona ermesi ile girdiği sessizliğini kaleci Ali Melih Özçelik ile bozdu. İç transferde golcü Murat Dilek ile yeniden anlaşan yeşil-beyazlılar, dün de Mehmet Balban ve Yusuf Akyel’in sözleşmelerini birer yıl uzattı. Geride kalan sezonda Mehmet Balban 29 maçta forma giydi. Oynadığı bu maçlarda 6 sarı kart gören başarılı oyuncu 2 de gol kaydetti. 

1989 yılında Afyonkarahisar’da doğan genç oyuncu futbola da Afyonkarahisar Demirspor’da başladı. 2001 yılında futbola başlayan Mehmet Balban 2005 yılına kadar Demirspor forması giydi. Bu yıl içinde ise Alanyaspor’a amatör olarak transfer oldu. Burada bir sezon amatör oynadıktan sonra 2006 yılında profesyonelliğe imza attı.  Bu tarihten sonra yaklaşık 4 sezon bu takımın formasını giyen Balban geride kalan sezon başında Konya Torku Şekerspor’a geldi. Şekerspor ile 1 yıllık anlaşma yapan başarılı oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona ermişti. Bu oyuncu ile tekrar anlaşan yeşil-beyazlı ekip Mehmet Balban’a 1 yıllık imza attırdı.

Yusuf Akyel ise 1991 Çorlu doğumlu. Genç oyuncu 2001 yılında Çorluspor’da amatör olarak futbola başladı.  2006 yılına kadar Çorluspor forması giyen genç yetenek Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu arada 2 sezon amatör olarak futbol oynayan oyuncu bir başka büyük kulüp olan Galatasaray’a transfer oldu. Burada da amatör olarak oynayan genç oyuncu 2010-2011 sezonu başında Konya Torku Şekerspor’a transfer olarak profesyonelliğe ilk adımını attı. 31 Mayıs itibari ile sözleşmesi biten oyuncu Şekerspor ile yeniden 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yusuf Akyel sezon boyunca 8 maçta forma giydi.

Genç yetenek Ziraat Türkiye Kupası maçında Beşiktaş’a karşı şık bir gol atmıştı. Akyel oynadığı sekiz maçta 2 de sarı kart gördü. Teknik adam Metin Altınay’ın verdiği rapor doğrultusunda dış transfere ağırlık veren Şekerspor, yeni sezonda daha etkili bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Konya Torku Şekerspor dış transferde de daha önce Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı Şekerspor’dan da Özgür Çelik ve Hüseyin İriç ile prensip anlaşması yaptı. Önümüzdeki günlerde flaş transferlere imza attırmak isteyen yeşil-beyazlılar şimdi de Karşıyaka’nın ön liberosu Olgay Coşkun ile temas halinde.  Tecrübeli futbolcuyu renklerine kazandırmak isteyen Şekerspor’un kesin anlaşma sağladığı futbolcuları yarın yurt dışında bulunan Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin dönmesiyle birlikte açıklaması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri