Şeker’de gözler Eyüp’e çevrildi

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, klasman grubunun ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek.

Alanyaspor deplasmanında aldığı galibiyetle yeniden liderlik koltuğuna oturan yeşil-beyazlılar zorlu maçın hazırlıklarına moralli bir şekilde devam ediyor. Günde yaptığı tek idmanla çalışmalarını sürdüren Şekerspor, yarın zorlu maçın teknik ve taktik ağırlıklı çalışmasını yapacak.

Ligde 8. haftayı maç yapmadan geçen ve koltuğunu Eyüp’e bırakan Şekerspor, geçtiğimiz hafta sonu Eyüp’ün Fethiyespor’a 1-0 mağlup olması ile yeniden koltuğu devraldı. Yeşil-beyazlılar 45 puan ve averajla ligin zirvesinde bulunuyor. Şekerspor’un yeniden liderliğe oturduğu 9. haftada zorlu maçlar oynandı. Fethiyespor, Lider Eyüp’ü yenerek haftanın sürprizine imzasını atarken, zirve için mücadele eden bir başka takım Turgutlu ise ligde kalmanın hesaplarını yapan Tepecikspor’u 1-0 yenerek puanını 42’ye çıkardı ve yarışta bende varım dedi. Şekerspor’a 3-1’le boyun eğen bir başka takım Alanyaspor ise 38 puanda kaldı ve yarışta ağır bir yara aldı.
9. haftada oynanan maçların ardından, ikinci yarının ilk haftasında oynanacak olan maçlar büyük önem kazandı. Lig’in 10. haftasında zirvede aynı puanda bulunan iki takım karşı karşıya gelecek. Lider Şekerspor ile en yakın takipçisi Eyüpspor’un zorlu haftada oynanacak olan maçı ise nefesleri kesecek nitelikte. Temsilcimiz Eyüp deplasmanında oynayacağı maçta, bir taraftan rövanşı almak, bir diğer taraftan da rakibi ile arayı açıp rahatlamak istiyor. Klasman grubunun ilk haftasında Konya’da oynanan maçı Eyüpspor 1-0 kazanmıştı.
Alanya maçından kayıpsız dönen yeşil-beyazlılarda Eyüp maçı öncesinde her hangi bir eksik bulunmuyor. Sakat yada cezalı futbolcusu bulunmayan temsilcimiz, Alanya maçında olduğu gibi Eyüp maçına da tam kadro çıkacak. Klasman grubunda 2. yarının ilk maçına çıkacak olan temsilcimizde birçok futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Cafercan Aksu, Kadir Demirel, Muhammet Reis, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler. Futbolcular Eyüp maçında kart gördükleri takdirde 11. haftada oynanacak Tepecik maçında forma şansı bulamayacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Alanya deplasmanından getirdikleri galibiyetle moral bulduklarını söyledi. Eyüpspor’un kendi saha ve seyircisi önünde aldığı yenilgi ile aldıkları galibiyetin taçlandığını ifade eden Altıparmak; “Alınan bu sonuçlarla liderlik koltuğuna yeniden oturduk. Ancak burada bulunmak değil bu konumu korumak çok daha önemli. Bunu başarmak için mücadele edeceğiz. Önümüzde çok önemli bir üç maçımız var. Bunları kazanarak hedefimize emin adımlar atmak istiyoruz. Hafta sonu oynayacağımız Eyüpspor maçı bizim için çok önemli bir maç olacak. Bu karşılaşmayı kazanarak Bank Asya hedefi için önemli bir adım atmak istiyoruz. İyi bir takımız ve bunu başaracak gücümüz var. Zorlu deplasmandan istediğimiz sonuçla dönerek Tüm Konya’nın yüzünü güldürmek istiyoruz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri