Şeker, yatırımlarını sürdürecek

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Kayhan, Konya Şeker ile ilgili son dönemde gündeme gelen eleştirilere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.
Recep Konuk yönetimindeki Konya Şeker’in yaptığı yatırımlara dikkat çeken Kayhan, “Bir fabrikası vardı çiftçinin şimdi sahip olduğu üretim tesisi sayısı yirmiye yaklaştı. Çumra Şeker Fabrikası, Sıvı Şeker Tesisleri, Çikolata, sert şeker, paketli seker, yem tesisleri, Cihanbeyli Damlama Sulama Sistemleri Tesisleri, Seydişehir ve Beyşehir’in ortak noktasına yapılan Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisleri, Tohum Üretim ve İşleme Tesisi, Dana Kreşi, Tosunbank, Taşağıl Angus Üretme Çiftliği, Şeker Süt Çiftliği ve son dönemde temeli atılan dünyanın en büyük et ve süt entegre gıda kompleksi hepsi Konya’da. Hepsi çiftçinin malı. Hepsi çiftçinin daha çok üretmesi ve daha çok kazanması için tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Savaş Kayhan şunları söyledi: “10 sene önce sadece pancarı destekliyordu bu kurum. Ona da destek denirse. Sadece alabiliyordu. Bugün pancar üretimi ikiye katlandı. Patates, yem bitkileri, tohumluk Konya Şeker’in destek kapsamına girdi. Seneye yağ bitkileri de girecek, meyve de. Süt de besi de girecek. Patates üretimi ikiye katlanacak. Dün mazot avansı yoktu, şimdi mazot avansı da var. Çiftçinin peynirini, evladının bayram şekerini çikolatasını da bu kurum gönderiyor. Bu yatırımlara bazılarının itiraz etme hakkı vardır. Bu yatırımları eleştirme hakkı da vardır. Ancak bunlar Konya Şeker’in rakipleridir, pazarda rekabet ettikleridir.”
Savaş Kayhan değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Konya Şeker, PANKOBİRLİK Genel Başkanı sayın Recep Konuk döneminde ciddi anlamda bir büyüme sağlamış, tarımsal sanayi yatırımları yapmış, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 34.sıraya yerleşmiş, her geçen yıl çiftçisine olan desteğini artırmış ve bölgesini boydan boya ağaçlandırarak, bölgenin atmosferini değiştirecek önemli yatırımlara önderlik etmiştir.”
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri