Şeker Türk Telekoma bileniyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, kendi saha ve seyircisi önünde aldığı şok Tarsus İdmanyurdu yenilgisine üzülüyor.
Küme düşme potasında bulunan Tarsus İdmanyurdu’nu sahasında konuk eden temsilcimiz rakibine 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Yeşil-beyazlılar ligin 32. haftasında Türk Telekomspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayan temsilcimizde moraller bozuk.
Günde yaptığı tek idmanla hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlılarda Tarsus İdmanyurdu maçında cezalı durumda olan ve forma şansı bulamayan Cafercan ile Savaş, bu maçta cezalarını tamamladı. Tarsus maçında yokluğu hissedilen tecrübeli futbolcular Telekom karşısında teknik heyetin şans vermesi halinde takımdaki yerlerini alabilecek. Ayrıca Konya Şekerspor’da ligin bitimine üç hafta kala 5 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.
Şampiyonluk yarışında 4 puan geriye düşen yeşil-beyazlılar, ceza sınırındaki futbolcuların çokluğu nedeni ile olası Play-Off maçlarına eksik gitme tehlikesi ile karşı karşıya. Konya Şekerspor’da Gürsel Yaprakçı, İshak Çakmak Ömer Ali Şahiner, Sedat Yeşilkaya ve Serdar Akdoğan sarı kart sınırında bulunuyor. Başarılı futbolcular ligin 32. haftasında oynanacak olan Türk Telekom maçında kart gördükleri takdirde 33. haftada oynanacak Çanakkale Dardanel maçında forma şansı bulamayacak.
Tarsus İdmanyurdu maçı öncesinde Elazığspor’u 1 puan geriden takip eden temsilcimiz, ligden düşme korkusu yaşayan Tarsus karşısında umduğunu bulamadı ve kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 mağlup oldu. Aldığı bu sonuçla şampiyonluk yarışında ağır bir yara alan Şekerspor, Elazığ’ın Kocaelispor’u 3-0 mağlup etmesi ile 4 puan geriye düştü.   Şekerspor 61 puanda kalırken, Elazığ ise puanını 65 yaptı. Tarsus İdmanyurdu ise Şeker deplasmanından aldığı galibiyetle küme düşme hattının 1 puan üzerinde yer aldı. 
Sezonu şampiyon olarak tamamlayarak Bank Asya Ligi’ne direk yükselmek isteyen yeşil-beyazlı temsilcimiz kalan 3 maçını da kazanmak istiyor. Lider Elazığspor’un ise bu maçlarda puan kaybetmesini bekleyecek olan Torku Şekerspor aksi bir durumda Bank Asya hedefini Play-Off maçlarında kovalayacak. Yeşil-beyazlı ekip Play-Off maçlarına kaldığı takdirde Kırmızı ve Beyaz Grubun 2, 3, 4 ve 5. takımları ile karşılaşacak. Kırmızı Grubun üst tarafında Elazığspor Torku Şekerspor kapışması devam ederken küme düşme potasında ise büyük bir yarış yaşanıyor.  Tarsus İdmanyurdu, 1461 Trabzon Belediye Vanspor, Ofspor ve Dardanelspor kümede kalmak için kıyasıya bir yarış içinde.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, zorlu haftada kendi saha ve seyircileri önünde beklenmedik bir yenilgi aldıklarını söyledi. Tarsus karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını ancak arzuladıkları gole bir türlü ulaşamadıklarını ifade eden Erence; “Artık telafisi zor haftalara girdik. Tarsus karşısında da bunun bilinci içinde oynadık ancak bir türlü istediğimiz golü bulamadık. Ligde kalma mücadelesi veren Tarsus’a kendi evimizde üç puan kaptırdık ve şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldık. Şimdi kendimizi toparlayarak kalan üç maçımızı kazanmanın hesaplarını yapıyoruz. Üç maçtan galibiyetle ayrılarak rakibimizin puan kaybetmesini beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. İnşallah sezon sonunda hedefine ulaşmış bir Şekerspor olarak Konya’nın yüzünü ağartırız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri