Şeker tırmanışa geçti

İlk yarının son maçında Gaziosmanpaşasporu, ikinci yarının başında ise Tokatsporu mağlup ederek iyi bir çıkış yakalayan Şekerspor, puanını 21e çıkarttı ve lig sıralamasında bir basamak yükseldi
İlk yarının son maçında Gaziosmanpaşaspor’u, ikinci yarının başında ise Tokatspor’u mağlup ederek iyi bir çıkış yakalayan Şekerspor, puanını 21’e çıkarttı ve lig sıralamasında bir basamak yükseldi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, kendini toparlamaya başladı. İlk yarının son maçında Gaziosmanpaşaspor’u mağlup ederek devreyi kapatan yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya da galibiyetle başladı. Geçtiğimiz gün kendi saha ve seyircisi önünde Tokatspor’u konuk eden Şekerspor, yaptığı 14 yeni transferle lige tutunmanın hesaplarını yapan rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı. Aldığı bu sonuçla ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmış olan Şekerspor, puanını 21’e çıkarttı ve bir sıra yükselerek ligin 11. basamağında yer aldı. Tokatspor ise aldığı bu yenilgi ile 2 puanda kaldı ve ligin son sırasına demir attı.
Zorlu karşılaşmanın ardından izine ayrılan yeşil-beyazlılar, ligin 17. haftasını maç yapmadan kapatacak. Ligin 18. haftasında ise eşil-beyazlılar Ofspor’u konuk edecek. Temsilcimiz karşılaşmanın hazırlıklarına önümüzdeki günlerde başlayacak. Ayrıca ara transfer döneminde üç yeni isimle anlaşan yeşil-beyazlılar, bir futbolcu daha alarak transferi noktalamak istiyor. Konya Şekerspor, bu konuda aceleci davranmıyor. Temsilcimizin Tokat karşısında verdiği sınavda yeni transferlerin tamamı 90 dakika forma şansı bulurken, teknik heyet bu futbolcuların ortaya koyduğu performanstan oldukça memnun kaldılar.
Öte yandan ligin ikinci yarısı oldukça zevkli ve çekişmeli karşılaşmalara sahne olarak başladı. Devreye lider giren Balıkesirspor, Bugsaşspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştı. Balıkesir, aldığı 1-1’lik skorla puanını 32’ye çıkartırken liderlik koltuğunu bırakarak 3. sıraya geriledi. Zirve takibini yakından sürdüren Şanlıurfaspor ise 16. haftanın ardından grubun yeni lideri oldu. İskenderun Demir Çelikspor’u kendi evinde 4-0 mağlup eden Şanlıurfa, 33 puanla zirveye yerleşti. Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup eden Bozyüküspor ise 33. puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor.
Ligin 16. haftasında alınan sonuçlar ve 17. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle: 16. hafta sonuçları: Ofspor 4-0 Gaziosmanpaşa, Pendikspor 1-1 Diyarbakırspor, Bugsaş Spor 1-1 Balıkesirspor, Bozüyükspor 3-2 Yeni Malatyaspor, Turgutluspor 1-0 Altay, Tepecikspor 4-2 Kocaelispor, Şanlıurfaspor 4-0 İskenderun Demir Çelikspor, Konya Torku Şekerspor 4-1 Tokatspor. 17. hafta maçları: İskenderun Demir Çelikspor-Çorumspor, Kocaelispor-Şanlıurfaspor, Altay-Tepecikspor, Yeni Malatya-Turgutluspor, Balıkesirspor-Bozüyükspor, Diyarbakırspor-Bugsaşspor, Gaziosmanpaşa-Pendikspor, Tokatspor-Ofspor.
BURAK TAŞPINAR
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri