Şeker son maçı farklı kazandı

Süper Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Konya Torku Şekerspor 29 Ağustosta Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağı sezonun ilk maçının hazırlıklarına başladı.

Son hazırlık maçını ise önceki gün Kırıkkalespor ile oynayan Şekerspor karışlaşmayı 5-1 kazandı. Çumra’da oynanan maçın ilk yarısı 2-0 yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü ile sona erdi.  Maçın ilk 20 dakikası zorlanan Konya Torku Şekerspor bu dakikaların ardından toparlandı. Lig öncesi son provasını yapan yeşil-beyazlı ekip aldığı gollü galibiyetle moral depoladı. Karşılaşmada Torku Şekerspor’un gollerini Murat Dilek, Muhammet Reis, İshak Çakmak, Hasan Fidan ve Bahadır kaydetti. 

Adana Demirspor deplasmanı öncesinde kazanılan maçla moral depoladıklarını söyleyen Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, “Lig daha farklı olacaktır. Hedefimiz iyi başlangıç” dedi Kalan bir haftada eksiklerini en aza indirgemeye çalışacaklarını söyleyen Altıparmak “ Son özel maçımızı oynadık. Artık Adana Demirspor maçı hazırlıklarına başlayacğız. Aldığımız galibiyet sezon öncesi bizim için büyük moral oldu. Hazırlık maçları boyunca oyuncularımın sergilemiş olduğu performans beni memnun etti. İki dönemden oluşan yeni sezon hazırlıklarımız çok olumlu bir havada geçti. Takımdaki arkadaşlık ve kaynaşma son derece üst düzeyde. Bu durum hepimizi mutlu ediyor. Sezonun başlamasına yaklaşık 1 hafta kaldı. İlk maçımızı Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağız. Herkes Adana Demirspor’un futbol kültürünü bilir. Taraftarları maça yoğun ilgi gösterecektir. Ligin ilk haftasında iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Ancak Şekerspor olarak bizde yaklaşık bir buçuk aydır bu lige hazırlanıyoruz. Moralli tamamladığımız kampların bu maça yansıyacağını düşünüyorum. Tek hedefimiz iyi başlangıç. Adana Demirspor karşısına hazır bir şekilde çıkmak istiyoruz” dedi.
ZAFER BİRYOL ADANA KARŞISINDA YOK
Konya Torku Şekerspor’un yıldız transferi Zafer Biryol’un adana Demirspor karşısında forma giymeyeceği belirtildi. Konya Torku Şekerspor’da belindeki ağrılardan dolayı İstanbul’da tedavi gören golcü oyuncu Zafer Biryol dışında eksik bulunmuyor. Bu oyuncunun Adana Demirspor maçında forma giyip giyemeyeceği, Çarşamba günü belli olacak.    
Bu sezon yapılan değişiklerle yeni bir görünüm kazanan TFF 2 Lig iki grupta oynanacak. Geçtiğimiz sezonlarda; Kademe Grubu, Klasman Grubu, Yükselme Grubu ve Play-Off'lar şeklinde yapılanan TFF 2. Lig'de de köklü değişikliklere gidildi. Bu değişiklikler çerçevesinde, TFF 2. Lig;  18 takımdan oluşan 2 gruptan oluşacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig'e yükselecek. Her iki grupta 2., 3., 4., ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF'nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak. Şekerspor dahil olduğu Kırmızı Grupta şampiyonluk hedefi ile mücadele edecek. Yeşil-beyazlı ekip sezonun açılış maçında Adana Demirspor’a konuk olacak Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 2010-2011 sezonu 29 Ağustos tarihinde başlayacak. Ligin ilk hafta maçlarının programı ise şu şekilde: Ofspor-Balıkesirspor, Eyüpspor-Pendikspor, Dardanelspor A.Ş.-1461 Trabzon, Türk Telekomspor-Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu-Tokatspor, Ş.Urfaspor-Kocaelispor, BelediyeVanspor-Sakaryaspor A.Ş., Pursaklarspor A.Ş.-Fethiyespor, Adana Demirspor-Konya Torku Şekerspor     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri