Şeker sırat köprüsünde

Şekerspor, bugün sezonun en önemli maçlarından birine çıkıyor.
Elazığspor ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı içine giren yeşil-beyazlılar, zorlu rakibi ile deplasmanda karşı karşıya geliyor
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, bugün 2010-2011 futbol sezonunun en önemli maçlarından birine çıkıyor. Ligin başlaması ile birlikte Elazığspor ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı içine giren yeşil-beyazlılar, zorlu rakibi ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Lig’in 26. haftasına dahil oynanacak zorlu karşılaşma saat 13.30’da Elazığ Atatürk Stadı’nda başlayacak. Sezonun maçı olarak gösterilen maçı Süper Lig hakemlerinden Süleyman Abay yönetecek. Abay’ın yardımcılığını Uygar Bebek ve Sedat Etik yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Eser Birinci.
Şekerspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubun zirvesi için adeta sırat köprüsü niteliği taşıyan karşılaşmayı kazanarak evine dönmenin hesaplarını yapıyor. Futbol otoritelerince 2. Lig’de yılın maçı olarak gösterilen bu maçtan yenik ayrılan taraf büyük avantaj yitirecek. Olağanüstü ilginin gösterildiği maç için son çalışmayı dün Elazığ’da yapan yeşil-beyazlılar, galibiyet dışında başka bir sonuç istemiyor. Konya Torku Şekerspor maçtan galibiyetle ayrılmayı başarırsa, şampiyonluk yolunda avantaj tamamen temsilcimize geçecek. Sezonun ilk maçında Recep Konuk Tesislerinde oynanan mücadelede taraflar yenişememiş ve karşılaşma 1-1 sona ermişti. Bu karşılaşma sonunda 1 puan Şekerspor zirvedeki yerini de korumuştu.
Şekerspor’da 1461 Trabzon maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Ömer Ali Şahiner ve yine bu maçta kasığından sakatlanan Mehmet Balban Elazığ maçında forma şansı bulamayacak. Öte yandan zorlu karşılaşma öncesinde yeşil-beyazlılarda Onur ve Serdar sarı kart sınırında bulunuyor. Ömer Ali cezası nedeni ile maç kadrosunda yer almazken Onur ve Serdar, Elazığ maçında kart gördükleri takdirde ligin 27. haftasında Konya’da oynanacak olan Tokatspor maçında forma giyemeyecekler.
Elazığspor 53 puanla ligin zirvesinde yer alırken, ortaya koyduğu performansla göz dolduran Şekerspor ise 51 puanla ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonluk için sezon başından bu yana amansız bir yarış içerisinde olan Konya Torku Şekerspor ile Elazığspor arasında Elazığ’da oynanacak olan maçı kazanan taraf bir adım öne geçecek. Öte yandan gurubun 25. haftası birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne olacak. Zorlu haftanın maç programı ise şöyle: Elazığspor-Konya Torku Şekerspor, Tarsus İdman Yurdu-Adana Demirspor, 1461 Trabzon-Balıkesirspor, Kocaelispor-Fethiyespor, Sakaryaspor-Pursaklarspor, Ş.Urfaspor-Eyüpspor, Türk Telekomspor-Ofspor, Tokatspor-Pendikspor, Dardanelspor-Belediye Vanspor.
2. yarıya Adana Demirspor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlı ekip 19 haftada Eyüpspor’a kaybetti ve puan farkı 9 çıktı. Şekerspor’un bu düşüşü tüm herkesi endişelendirdi. Yeşil-beyazlı ekip ise kan kaybetmeye devam ediyordu. Şekerspor 20 hafta maçında Pursaklarspor’a 1-0 yenilerek zirveden iyice uzaklaşmıştı. Yeşil-beyazlı ekip 2. sıradaki yerini korumasına rağmen puan farkının 12 olmasını engelleyemedi. Daha sonra yapılan teknik adam değişikliği ile yeni bir çıkış yakalayan Torku Şekerspor 21. haftada Fethiyespor’u yenmesini bildi. Bu haftada Elazığspor’un düşüşe geçmesine neden olacak Adana Demirspor mağlubiyeti aradaki puan farkının 9 inmesine neden oldu. Bu haftadan sonra yeşil-beyazlı ekibin çıkışı Elazığspor’un ise düşüşü başladı. Her geçen hafta Elazığspor kan kaybederken temsilcimiz kazanmaya devam etti. Bu durum böyle sürerken aradaki puan farkı 2’ye kadar düştü. Sezon 26. haftasında bu güne kadar kıran kırana bir zirve yarışı içinde olan iki ekip temsilcimiz Şekerspor ve Elazığspor Elazığ’da karşı karşıya gelecek.  İlk maçta berabere kalan ekipler şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmak istiyor. 
Beş haftadır puan kaybı yaşamayan ve üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye iyice yaklaşan Konya Torku Şekerspor’un teknik direktörü Kadir Özcan, “Her maça olduğu gibi, bu maça da galibiyet için çıkacağız. Birkaç eksiğimiz var, ancak önemli değil. Her oyuncum birbirini aratmayacak kalitede. Elazığspor bu grubun lideri olduğuna göre iyi bir takım ama, biz onlardan daha iyi olduğumuzu maçı kazanarak göstereceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri