Şeker, Sarıyer önünde

Üst üste aldığı puanlarla liderliğini koruyan Şekerspor, bugün Sarıyer ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Klasman grubunun ilk yarısında rakibine hükmen 3-0 galip gelen temsilcimiz evine 3 puanla dönmek istiyor
TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 12. haftasında deplasmanda Sarıyer ile karşı karşıya geliyor. Saat 14.30’da başlayacak olan karşılaşma Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanacak. Karşılaşmada Ankara Bölgesi hakemlerinden Serkan Bal görev yapacak. Bal’ın yardımcılığını ise Levent Görün ve Türker Dirlik yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fatih Yelseli.
Üst üste aldığı 7 puanla zirvede kalmayı başaran ve en yakın takipçisi Eyüp’ün 3 puan önünde bulunan yeşil-beyazlılar zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek liderliğini sürdürmek istiyor. Klasman Grubu’nun ilk yarısında kendi saha ve seyircisi önünde Sarıyer’e 2-0 mağlup olan temsilcimiz, İstanbul ekibinin cezalı futbolcuya forma şansı vermesi ile 3-0 hükmen galip sayılmıştı. Akıllara yer eden bu gelişmelerin ardından 3 puanın sahibi olmasına rağmen ortaya koyduğu futbolla eleştirilen Şekerspor, evine galibiyetle dönmenin hesaplarını yapıyor.
Şekerspor’da Tepecik maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Samet Maviş dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakatlığı devam eden Cafercan ise Sarıyer maçının 18 kişilik kadrosuna alandı. Tecrübeli futbolcu teknik heyetin görev vermesi halinde zorla maçta forma şansı bulabilecek.
Öte yandan haftalardır centilmence mücadele eden temsilcimizde birçok futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Cafercan Aksu, Kadir Demirel, Muhammet Reis, Murat Gürbüz Erol, Serkan Silan ve Turgay Koyuncu sarı kart sınırında olan isimler. Futbolcular Sarıyer maçında kart gördükleri takdirde 12. haftada oynanacak Denizli Belediyespor maçında forma şansı bulamayacak.
Lig’in 11. haftasında Şekerspor aldığı galibiyetle puanını 49’a çıkartırken, Eyüpspor ise 46’da kaldı. Uzun haftalardır zirveyi paylaşan iki ekibin arasındaki puan farkı Eyüp’ün yenilgisi ile 3 oldu. Alanyaspor aldığı galibiyetle puanını 41’e çıkardı. Zirve takibinden kopmamak isteyen Turgutlu ise Denizli Belediyespor’u evinde 1-0 yendi ve 45 puanla 3. sıradan takibini sürdürdü.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altparmak Sarıyer maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Lig’in sonu yaklaştıkça her maçın daha da zorlaştığını ifade eden Altıparmak; “Her maçımız final niteliğinde. Kazanmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koymalıyız. Sarıyer maçı da bu anlatma zorlu bir maç olacak ancak biz zirvedeki yerimizi korumak için kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Evimize iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum” dedi.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, bugün oynanacak Sarıyer maçından galibiyetle döneceklerine inandıklarını söyledi. İyi bir takım olduklarını, teknik heyet ve futbolcularına inanç ve güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Erence; “İyi bir seri yakaladık ve üç haftada topladığımız 7 puanla zirvede yer almayı başardık. Önemli olan bunun devamını sağlayabilmek. Bu avantajımızı sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Sarıyer maçı da bu anlamda büyük önem taşıyor. Evimize galibiyetle döneceğimize inanıyorum. Bu konuda tüm ekibimize güvenimiz tam” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri