Şeker Pendike bileniyor

Ofspora 1-0 mağlup olarak moral kaybeden Konya Torku Şekerspor, ligin 19. haftasında karşı karşıya geleceği Pendikspor maçının hazırlıklarına başladı.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin ikinci yarısına Ofspor yenilgisi ile başlayarak moral kaybetti. Yeşil-beyazlılar, ligin 19. haftasında Pendikspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayan yeşil-beyazlılar, günde yaptığı tek idmanla çalışmalarına devam ediyor. Şekerspor’un sahası, olumsuz hava şartları nedeni ile kullanılmaz hale geldi. Sahayı temizleme çalışmaları devam ederken yeşil-beyazlılar antrenmanlarını yapmak için halı saha kullanacak. Pendik maçını kazanmanın hesaplarını yapan Şekerspor’da sarı kart cezalısı durumuna düşen murat Dilek dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
ÇAPANOĞLU: ZEMİN 3 PUANA MAL OLDU
Buzlu bir zeminde oynanan ve Şekerspor’un 1-0’lık mağlubiyeti ile sonuçlanan Ofspor maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan teknik adam Mustafa Çapanoğlu, saha şartlarının rakip için bir avantaj olduğunu söyledi. Sahanın bir kanadının tamamen buz altında olduğunu ve bu kanadı kullanma imkanlarının olmadığını ifade eden Çapanoğlu; “Maçın ilk yarısında sol kanadı, ikinci yarısında ise sağ kanadı kullanma imkanımız olmadı. İstediğimiz olgunlukta akınlar düzenleyemedik. Buda en az bir puan için deplasmana gelen Ofspor için bir avantaj oldu. Kazandıkları tüm topları uzun oynadılar adeta şişirdiler. Şişirilen bu toplar şans eseri hep onlarda kaldı ve bize çok olumsuz yansıdı. Gol atanın kazanacağı bir maçtı. Nitekim öylede oldu. Bir pozisyonda ayağımız kaydı ve hata yaparak gol yedik. Kısacası buzlu zemin bize bir üç puana mal oldu. Moral motivemizin yüksek olduğu ve kazanma arzusu ile dolu olduğumuz bir dönemde beklenmedik bir yenilgi almış olduk. Saha şartları daha iyi olsaydı çok daha farklı sonuçlar çıkarabileceğimiz bir maçı kaybettik. Bunun için üzgünüz ve moral kaybettik. Şimdi tek hedefimiz Pendikspor maçını kazanmak. Kaybettiğimiz puanların telafisini İstanbul’da yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Pendik’in güzel bir sahası var. Hava şartları İstanbul’da da uygun olursa güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Tek düşüncemiz evimize moralli dönmek” diye konuştu.
Öte yandan Pendik maçının hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdüren yeşil-beyazlılar, zorlu hafta öncesinde 21 puanla 12. sırada bulunuyor. Pendikspor ise 23 puanla 10. sırada. Yeşil-beyazlılar karşılaşmayı kazandığı takdirde bir taraftan moral bulurken bir diğer taraftan da önemli bir rakibini geride bırakmış olacak. Ligin ikinci haftasında Konya’da karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden temsilcimiz Konya Torku Şekerspor 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup 18 hafta sonuçları ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: Altay-Şanlıurfaspor (0-0), Yeni Malatyaspor-Tepecikspor (2-2), Kocaelispor-Çorumspor (2-3), Gaziosmanpaşaspor-BUGSAŞ (0-3), Tokatspor-Pendikspor (1-1), Konya Torku Şekerspor-Ofspor (0-1), Diyarbakırspor-Bozüyükspor (0-3), Balıkesirspor-Turgutluspor (1-2). 19 hafta maçları: Pendikspor-Konya Torku Şekerspor İskenderun Demir Çelikspor–Kocaelispor Çorumspor–Altay Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor Tepecikspor–Balıkesirspor Turgutluspor–Diyarbakırspor Bozüyükspor–Gaziosmanpaşa Bugsaş Spor–Tokatspor.
BURAK TAŞPINAR
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri