Şeker Pancarı Alımlarına Başlandı

Kırıkkale’de merkez, ilçe ve beldelerinde şekler pancarı alımları başladı. Pancar alım programında ilk ürünü teslim eden Balışeyh ilçesi Kırlangıç köyünden Hakkı Bedir ve Şaban Bedir’e ödül verildi. Kırıkkale’nin Pancar...

Kırıkkale’de merkez, ilçe ve beldelerinde şekler pancarı alımları başladı.

Pancar alım programında ilk ürünü teslim eden Balışeyh ilçesi Kırlangıç köyünden Hakkı Bedir ve Şaban Bedir’e ödül verildi.

Kırıkkale’nin Pancar Bölge Şefliği olarak görevi bulunduğunu açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Balışeyh, Delice, Keskin ve Yahşihan ilçeleri ile Ankara’nın Kalecik ilçesinde 222 çiftçi tarafından 6 bin 900 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını ve 48 bin ton üretim beklendiğini söyledi.

İlde yaklaşık dekara 7 ton verim alındığını belirten Kırbaş, “Alınan ürünlerin yüzde 70'i Çorum'a, yüzde 30'u Ankara Şeker Fabrikası'na gönderilmektedir. Ürün kalitesi olarak ilimizde ortalama yüzde 17 polarite içeren pancar üretilmektedir. Yüzde 16'yı aşan durumlarda 9 krş/kg prim desteği şeker şirketi tarafından verilmektedir. Pancarın fiyatı olarak ton başına 145 lira avans belirlenmiştir.” dedi.

Ankara Şeker Şirketi tarafından Balışeyh ilçesinde başlatılan alım kampanyasına Ankara Şeker Fabrikası Ziraat Müdür Yardımcısı İhsan Uyar, Bölge Şefi Cengiz Koca, Pankobirlik Başkanı Ziya Akyüz, Balışeyh İlçe Müdürü Oğuzhan Güni, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri