Şeker: Ortadoğu'da Ülke Bütünlükleri Tehlikede, Sınırlar Değişebilir

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ortadoğu’daki gelişmelerin hem bölge hem de Türkiye için tehlikeli boyutlar kazandırmaya başladığını belirterek, sınırların değişebileceğini ifade etti.CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Ortadoğu’daki...

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ortadoğu’daki gelişmelerin hem bölge hem de Türkiye için tehlikeli boyutlar kazandırmaya başladığını belirterek, sınırların değişebileceğini ifade etti.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Ortadoğu’daki kargaşanın mezhepsel ve etnik farklılıklar üzerinden küresel güçlerin organizasyonunda yürütüldüğünü dile getirdi. Şeker, önümüzdeki günlerde Ürdün ve Lübnan’da da büyük karışıklıkların çıkacağını, ülke yönetimlerinin değişeceğini ve Ortadoğu’da ülke bütünlüklerinin ve sınırlarının büyük risk altında olacağını savundu.

"BARZANİ GÜÇLERİ IŞİD’LE BAŞ EDEMEZ"

Barzani güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in büyük çatışmalara gireceğine de dikkat çeken Şeker, “IŞİD’in silahlı ve teçhizatlı 50-60 bin kişilik bir grubu var ve Barzani güçleri de IŞİD ile savaşmaya çok hevesli değiller ve IŞİD’den çekiniyorlar. Güç ve imkanları itibariyle de IŞİD ile baş edemezler.” dedi.

"ÜRDÜN VE LÜBNAN DA KARIŞACAK"

Küresel güçlerin Ortadoğu’daki kargaşayı çeşitli etnik ve mezhepsel farklılıklar üzerinden organize ettiğini kaydeden Şeker, yaşananları, bölgedeki hükümet sistemlerini ve sınırları yeniden şekillendirme amacıyla yürütülen bir şiddet süreci olarak değerlendirdi. Ürdün ve Lübnan’da da ciddi karışıklıklar yaşanacağını ve özellikle bu ülkelerin yönetimlerinin değişeceğine dikkat çeken Şeker, "Ülkelerin sınırları ve bütünlükleri büyük risk altındadır. Ortadoğu’daki kargaşayı, akan kanı ve savaşı yine bu bölgedeki aklı selim insanlar ve devletler durdurabilir.” diye konuştu. Bölgede mutlaka kalıcı barışın sağlanması gerektiğini belirten Şeker, hükümetin başta Suriye ve Irak olmak üzere dış politikada büyük yanlışlar yaptığını, bu nedenle hem zarar gördüğümüzü hem de Türkiye’nin bölgede rol üstlenebilecek bir durumu kalmadığını ve devre dışı kaldığını da sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri