Şeker moralli döndü

Kocaeli karşısında aldığı 7-0lık galibiyetle moral bulan Konya Şekerspor, ligin 10. sırasındaki yerini korudu

Kocaeli karşısında aldığı 7-0’lık galibiyetle moral bulan Konya Şekerspor, ligin 10. sırasındaki yerini korudu. 28. haftada Altay’ı evinde ağırlayacak olan temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına bugün başlıyor

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 27. haftasında geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Kocaelispor ile karşı karşıya geldi. Oldukça zor günler geçiren ve lige tutunabilmenin çabasını veren genç Kocaeli karşısında 7-0 gibi farklı bir galibiyet alan yeşil-beyazlılar, evine moralli döndü. İskenderun karşısında mağlup olan ve Play-Off hedefinden biraz daha uzaklaşan Şekerspor, aldığı bu galibiyetle bir taraftan moral buldu bir diğer taraftan da 10 sıradaki yerini korudu. Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 35’e çıkarttı. Körfez ekibi Kocaelispor ise 3 puanda kaldı ligin son sırasına demir attı.

Öte yandan ligin 27. haftası birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Haftalardır ligin zirvesinde bulunan ve şampiyonluk inancını giderek güçlendiren lider Şanlıurfaspor, yaklaşık 23 bin taraftarının önünde Bugsaşspor’u ağırladı. Zorlu rakibini 3-1’le geçmeyi başaran Şanlıurfa, puanını 61’e çıkarttı ve en yakın takipçisinin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Şanlıurfa’yı yakından takip eden Balıkesirspor ise evinde ağırladığı Diyarbakırspor’a 5-1 gibi farklı bir tarife uyguladı ve 57 puanla takibini sürdürdü. Ligin 3. sırasında bulunan Bozüyükspor ise Tepecikspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve 53 puanla yerini korudu.

Lig’in alt sıralarından kurtulmanın çabasını veren ekipler ise bu zorlu haftada kazanamadılar. Son sırada yer alan Kocaelispor, Konya Şekerspor’a 7-0 mağlup oldu ve 3 puanda kaldı. Ligin 16. sırasında bulunan Çorumspor ise kendi evinde Pendikspor’a 1-0 mağlup oldu ve 14 puanda kaldı. 16 puanlı Tokatspor ise ligin 4. sırasında bulunan Altay’ı 2-0 yendi ve 15. sıradaki yerini değiştiremedi. 14. sırada 17 puanda bulunan Diyarbakırspor ise lig ikincisi Balıkesir karşısında aldığı farklı yenilgi ile üst sıralara tırmanmayı başaramadı. Ligin 27. haftasında alınan bu sonuçların ardından zirve yarışı kıyasıya devam etti. Ligin alt sıralarında ise heyecan hızını biraz kaybetse de ligde kalmak için mücadele eden 3 takım birbirleri ile yarışmaya devam edecek.  

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 27. haftasında alınan sonuçlar ev önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: Kocaelispor 0-7 Konya Torku Şekerspor, İskenderun Demir Çelikspor 1-1 Ofspor, Çorumspor 0-1 Pendikspor, Şanlıurfaspor 3-1 Bugsaş Spor, Tepecikspor 1-2 Bozüyükspor, Balıkesirspor 5-1 Diyarbakırspor, Yeni Malatyaspor 0-1 Gaziosmanpaşa, Altay 0-2 Tokatspor. 2. Lig Beyaz Grup 27. hafta maçları: Turgutluspor-Tepecikspor, Bozüyükspor-Şanlıurfaspor, Bugsaş Spor-Çorumspor, Pendikspor-İskenderun Demir Çelikspor, Ofspor-Kocaelispor, Konya Torku Şekerspor-Altay, Tokatspor-Yeni Malatyaspor, Gaziosmanpaşa-Balıkesirspor.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri