Şeker lideri ağırlıyor

Üst üste aldığı iki galibiyetle büyük moral bulan Konya Şekerspor, Ligin 24. haftasında grubun lideri Şanlıurfasporu ağırlıyor.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 24. haftasında grubun lideri Şanlıurfaspor ile karşı karşıya geliyor. Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Her iki ekibinde galibiyet hesapları yaptığı maçı Kayseri Bölgesi ulusal hakemlerinden Ömer Faruk Ocak yönetecek. Ocak’ın yardımcılığını Muzaffer Kaşıkçı ve Mehmet Ekmekyermez yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Çetin Topuz.

Turgutlu ve Tepecik maçlarında aldığı galibiyetlerle moral bulan ve ligde çıkışa geçen yeşil-beyazlıların tek hedefi kendi saha ve seyircisi önünde kazanarak seriyi sürdürmek. Bir taraftan evinde kazanmanın hesaplarını yapan Şekerspor ile ligin zirvesini bırakmak istemeyen Şanlıurfaspor’un bugün yapacağı maçta görev alacak olan orta hakem Ömer Faruk Ocak, yeşil-beyazlıların 4. kez maçında düdük çalacak. Yeşil-beyazlılar Ocak ile çıktığı üç maçtan iki galibiyet birde yenilgi aldılar. Şekerspor Ocak ile çıktığı maçlarda 2009 yılında Beypazırı Şekerspor’a 2-0 mağlup olurken, 2010 yılında ise Eyüpspor’u 4-0, Turgutluspor’u ise 5-1 mağlup etmişti.

Konya Şekerspor, Şanlıurfaspor maçına 3 eksikle çıkacak. Bugsaşspor maçında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan İlkay Urfa maçında da forma şansı bulamayacak. Tepecik maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören futbolcular Yusuf Akyel ve Bilal Aziz de Şanlıurfa maçında yerini alamayacak. Turgutlu maçına sarı kart sınırında çıkan ve gördükleri kartlarla Tepecik maçında forma giyemeyen Ömer Ali Şahiner, İshak çakmak ile Özgür Çelik cezalarını tamamladı. Bu futbolcular teknik heyetin görev vermesi halinde lider Şanlıurfaspor karşılaşmasında görev yapabilecek. Ayrıca Şekerspor’da Mehmet Balban ve Uğur Bulut, ceza sınırında bulunuyor.

Lider Şanlıurfaspor, geride kalan 23 haftada 15 galibiyet, 4 beraberlik 3’de yenilgi aldı. Rakip kalelere 43 gol atan Urfa, kalesinde ise 14 gol gördü. Şanlıurfaspor, ligin en az gol yiyen üç takımından birisi olma ünvanını elinde bulunduruyor. 23 haftada kalesinde sadece 13 gol görün Altay bu istatistikte lider konumda bulunurken Şanlıurfaspor ve Bugsaşspor 2. ve 3. sırayı paylaşıyor. Ligin ilk yarısının 7. haftasında karşı karşıya gelen iki ekibinin Şanlıurfa’da ki randevusundan 0-0’lık sonuç çıkmıştı.

Öte yandan grupta ligin 24. hafta heyecanı dün oynanan Ofspor-Tepecikspor maçı ile başladı. Tamamı bugün saat 13.30’da başlayacak olan maçlar ise şunlar. Konya Torku Şekerspor-Şanlıurfaspor, Tokatspor-Çorumspor, Gaziosmanpaşaspor-İskenderun Demir Çelikspor, Diyarbakırspor-Kocaelispor, Balıkesirspor-Altay, BUGSAŞ Spor-Bozüyükspor, Pendikspor-Turgutluspor.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, bugün lider Şanlıurfa ile zorlu bir maçı çıkacaklarını söyledi. Turgutlu ve Tepecik maçlarını kazanarak iyi bir çıkış yakaladıklarını ifade eden Çapanoğlu; “Kendi saha ve seyircimiz önünde lider Şanlıurfa’dan istediğimiz galibiyeti alırsak, kazandığımız maçlar çok daha büyük anlam taşıyacak. Hedefimiz olan Play-Offlar için önemli bir adım daha atmış olacağız. Taraftarlarımızın bize vereceği destek ile istediğimiz oyun ve skoru sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Onun için onların bize vereceği desteği yanımızda görmek istiyor ve tüm Konyalı futbol severleri bu zorlu maça davet ediyorum” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri