Şeker kupa sınavında

Yeni Malatyasporu evinde mağlup ederek moral bulan Şekerspor, bugün Türkiye kupası 1. Tur maçında İskenderun Demir Çelikspor ile karşı karşıya geliyor. Temsilcimizin hedefi ikinci tura çıkmak

Yeni Malatyaspor’u evinde mağlup ederek moral bulan Şekerspor, bugün Türkiye kupası 1. Tur maçında İskenderun Demir Çelikspor ile karşı karşıya geliyor. Temsilcimizin hedefi ikinci tura çıkmak

 

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Türkiye Kupası 1. tur maçında bugün İskenderun demir Çelikspor ile karşı karşıya geliyor. İskenderun 5 Temmuz Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Lig&de de rakip olan iki ekibin kupa randevusunu İstanbul bölgesi ulusal hakemlerinden Onur Karabaş yönetecek. Karabaş’ın yardımcılığını Mehmet Tan ve Ömer Turhan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Salim Şanlıer.

 

Bugün kupa randevusunda kozlarını paylaşacak olan iki ekip bu sezon ikinci maçlarına çıkacak. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 9. haftasında İskenderun’da karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden ev sahibi ekip 4-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Temsilcimiz kupa sınavında zorlu rakibi İskenderun Demir Çelikspor’u eleyerek bu maçın rövanşını almak istiyor. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları devam eden kaleci Akın ve Erkan Ferin dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

 

Bir diğer taraftan da ligde aldığı Yeni Malatyaspor galibiyeti ile moral bulan Konya Şekerspor, ligin 13. haftasında deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek. Kupa sınavının ardından ara vermeden bu maçın hazırlıklarına başlayacak olan temsilcimiz ligde yakaladığı performansı devam ettirmek ve ligin güçlü ekiplerinden olan Balıkesir karşısında kazanarak yukarılara doğru tırmanmak istiyor.

 

Futbolda Türkiye Kupası heyecanı bugün oynanacak olan 1. tur maçlarıyla başlayacak. İlk turda, geçen sezon Spor Toto 2. Lig’de gruplarında ilk 8 sırayı alan 16 takım ve Spor Toto 3. Lig’den Spor Toto 2. Lig’e yükselen 6 takımdan oluşan 22 takım karşılaşacak.  Karşılaşmalar, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yenilenen kupa statüsünde grup maçları kaldırıldı. Bu sezon eleme usulüne göre yapılacak olan kupada tüm profesyonel liglerden 57 takım mücadele edecek. İlk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.

 

Türkiye Kupası’nda bugün yapılacak 1. tur maçlarının programı şöyle: 13.00 Tepecikspor-Gaziosmanpaşaspor (Tepecik Belediye) 13.00 Kırklarelispor-Eyüpspor (Kırklareli Atatürk) 13.00 Ünyespor-Sakaryaspor (Ünye İlçe) 13.00 BUGSAŞ Spor-Tokatspor (Yenikent ASAŞ) 13.00 Çorumspor-Beypazarı Şekerspor (Dr. Turhan Kılıççıoğlu) 13.00 Bandırmaspor-Turgutluspor (Bandırma 17 Eylül) 13.00 Denizli Belediyespor-Göztepe (Doğan Seyfi Atlı) 13.00 Altınordu-Fethiyespor (Buca İlçe) 13.00 Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor (Şanlıurfa GAP Arena) 13.00 İskenderun Demir Çelikspor-Konya Torku Şekerspor (İskenderun 5 Temmuz) 18.00 Adana Demirspor-Elazığspor (Adana 5 Ocak).

 

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri