Şeker, kupa sınavına hazırlanıyor

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geleceği Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarına başladı.
Elazığ maçının ardından bir gün izin yapan Şekerspor, zorlu maçın hazırlıklarına dün öğleden sonra yaptığı tek idmanla başladı. Önümüzdeki Salı gününe kadar hazırlıklarına Konya’da devam edecek olan yeşil-beyazlılar, Kayseri’ye gidecek ve Çarşamba günü kupa randevusunda Erciyes ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak.
Kupa maçının ardından ara vermeden ligin 10. haftasında oynanacak olan Tokatspor maçının hazırlıklarına başlayacak olan temsilcimiz, çalışmalarını Sivas’ta sürdürecek. Antrenmanlarını burada tamamlayacak olan yeşil-beyazlılar, 31 Ekim Pazar günü Tokat karşısında önemli bir sınav daha verecek.
Elazığspor önünde kaybettiği iki puana üzülen yeşil-beyazlılarda kupa sınavı öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor. Elazığ maçında sarı kart cezasını tamamlayan İshak Çakmak ve hafif sakatlığı bulunan Bahadır Sekizkardeş, teknik heyetin görev vermesi halinde Erciyes karşısında forma şansı bulabilecek. U 19 Mili Takımı’nda bulunan Ömer Ali’nin ise kupa maçı öncesinde takıma katılması bekleniyor. Ayrıca yeşil-beyazlıların başarılı futbolcularından Süleyman Varlık sarı kart sınırında bulunuyor.
Öte yandan Şekerspor Elazığspor maçında aldığı beraberlikle zirvedeki yerini korudu. Puanını 18’e çıkaran yeşil-beyazlı ekip ligdeki 3. beraberliğini aldı. Ligin başında gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Şekerspor son iki haftada tutuk bir görüntü ortayakoydu. İlk yenilgisini 8. haftada 1461 Tarbzonspor karşısında alan yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz hafta ise en yakın rakibi Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı. Son iki haftadır kazanamayan yeşil-beyazlı ekip toplam 5 puan kaybetti.  
Kırmızı Grupta ise zirveye oynayan iki takımın puan kaybetmesi diğer ekiplerin işine yaradı. Şekerspor 18 puanla ligin zirvesinde yer alırken Elazığspor ise 17 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu iki ekibin geçtiğimiz hafta sonu berabere kalmaları şampiyonluk mücadelesi veren diğer takımların işine yaradı. Sakaryaspor, Pursaklar deplasmanından 3-2 galibiyetle dönerek puanını 16 yaptı ve liderle arasındaki farkı 2 puana kadar indirdi. Sakaryaspor’un ardından 15 puanlı Tokatspor geliyor. Tokat ekibi ise geçtiğimiz haftayı Pendikspor ile berabere kalarak bir puanla kapattı.
Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, ligde olduğu gibi kupada da başarılı sonuçlar almak için mücadele ettiklerini söyledi. Kupada gidebildikleri yere kadar gitmeyi istediklerini ifade eden Altıparmak; “Son iki haftada yaşadığımız puan kayıplarını bir kenara bırakarak kupa maçında moral bulmayı hedefliyoruz. Ayrıca ligin 10. haftasında Tokat deplasmanında şampiyonluk yolunda önemli sınavlardan birine daha çıkacağız. Bu maç öncesinde Bank Asya Ligi’nin kaliteli ekiplerinden Erciyes karşısında tur atlamak istiyoruz. Kaliteli bir ekibiz ve bunu başaracak gücümüz var. Her iki kulvarda da mücadele edecek yeterli bir kadroya sahibiz. Deplasmanda oynayacağımız Kayseri Erciyes ve Tokat maçlarını kazanarak Konya’ya moralli dönmek ve yolumuza kayıpsız devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri