Şeker kongreye hazırlanıyor

Şekerspor, Haziran ayının başında yapacağı kongre ile sezon çalışmalarının startını verecek

Şekerspor, Haziran ayının başında yapacağı kongre ile sezon çalışmalarının startını verecek. Mustafa Çapanoğlu ile yeniden anlaşan yeşil-beyazlılar, teknik adamın vereceği rapora göre transferi şekillendirecek

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta oldukça vasat bir sezon geçiren Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı. İlk olarak teknik adam sorununu Mustafa Çapanoğlu ile anlaşarak çözen yeşil-beyazlılar, Haziran ayının başında yapacağı kongrenin ardından transfer çalışmalarının startını verecek. Temsilcimizin olağan genel kurulu 1 Haziran’da gerçekleştirilecek. Şekerspor yapacağı kongre ile birlikle yeni yönetim kurulu oluşturacak. Yapılacak olan bu çalışmanın ardından yönetim kurulu, teknik heyetten alacağı raporla birlikte iç ve dış transfer konusunda harekete geçecek.

İki kez Bank Asya 1. Lig’in kapısından dönen yeşil-beyazlılar, vasat bir görüntü çizdiği ligi 44 puan ve 10. sırada bitirdi. Beyaz Grup’ta Şanlıurfaspor şampiyonluğa ulaşırken, Diyarbakırspor, Çorumspor ve Kocaelispor 3. lige düştüler. Şekerspor’da artık tüm hesaplar gelecek sezon için yapılacak. Aradığı başarıyı yakalayamayan zirve yarışının uzağında kalarak ligi orta sıralarda tamamlayan yeşil-beyazlılarda belirlenecek hedef doğrultusunda transfer çalışmaları yapılacak. Yurt dışında bulunan Başkan Yavuz Erence’nin dönüşü beklenirken, yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından kollar sıvanacak. 

Yeşil-beyazlı ekipte 31 Mayıs itibari ile 16 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. 16 futbolcunun içerisinde 6 futbolcu da kiralık olarak bulunuyor. Devre arasında Beşiktaş’tan Erkan Reşmen, Fenerbahçe’den Hasan Erbey, Karşıyaka’dan kaleci Necati Yılmaz, Boluspor’dan Orhun Öztürk ve Orduspor’dan Sinan Turan Şekerspor’a kiralık olarak gelen isimler oldu. Fatih Sandallı ise Anadolu Üsküdar’dan sezon başında kiralanmıştı. 31 Mayıs itibari ile 10 oyuncunun sözleşmesi bitiyor bu oyuncularla sözleşme yenilenmediği takdirde oyuncular bedelsiz serbest kalacak. Ömer Ali Şahiner’in içinde bulunduğu sözleşmesi bitecek oyuncuların isimleri şu şekilde: Akın Vardar, Ali Melih Özçelik, Bilal Aziz Özer, Eren Görür, Kemal Samet Özen, Mehmet Balban, Okan Koç, Tanju Yavuz, Özgür Çelik. Torku şekerspor’da 12 oyuncunun sözleşmesi ise devam ediyor. Sözleşmesi devam eden oyuncuların isimleri ise şu şekilde: Ahmet Önay, A. Sabri Fener, Can Demir Aktav, Ertan Koç, İshak Çakmak, Kenan Karışık, M. Cihat Kocatürk, Özhan Keskinkale, Rıdvan Sağlam, Uğur Bulut, Yusuf Akyel, Ümit Aydemir.

Şekerspor bu sezon en fazla puanı evinde oynadığı maçlarda topladı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı 16 maçta 9 galibiyet alırken 2 maçta rakipleri ile yenişemedi. Şekerspor 5 maçta ise evinde rakiplerine boyun eğdi. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı maçlarda rakip filelere 27 gol atarken kendi kalesinde 18 gol gördü. Torku Şekerspor bu sezon en başarılı grafiği evinde oynadığı maçlarda sergiledi. Yeşil-beyazlı ekip sahasında oynadığı maçlarda 29 puan topladı. Dış saha maçlarında ise tam tersi bir görüntü çizen Torku Şekerspor deplasmanda oynadığı 16 maçta sadece 4 galibiyet alabildi.

Yeşil-beyazlı ekip 3 maçta rakipleri ile berabere kalırken 9 maçta ise ev sahibi takıma teslim oldu. Temsilcimiz bu maçlarda 18 gol atarken kalesinde 22 gol gördü. Deplasman performansı kötü olan temsilcimiz sadece 15 puan toplayabildi. Şekerspor ilk deplasman galibiyetini 15. haftada oynadığı Gaziosmanpaşaspor maçında aldı. Temsilcimiz bu maçı 1-0 kazanırken Şekerspor’a galibiyeti getiren golü Eren Görür kaydetti. Yeşil-beyazlı ekip 2. deplasman galibiyetini ise sezonun 23. hafta maçında Tepecikspor’a karşı aldı. bu maçta ise golü Ertan Koç attı.

SPOR SERVİSİ  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri