Şeker koltuğa tekrar kuruldu

Spor Toto 2. Lig kırmızı Grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor deplasmanda konuk olduğu Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1’le geçerek liderlik koltuğunu tekrar devraldı.
İçerde ve dışarıda rakip tanımayan yeşil-beyazlı  ekip 11. hafta da kaybettiği liderlik koltuğunu 3 hafta sonra tekrar geri aldı. Sezonun 11. maçında sahasında Kocaelispor’a 2-1 yenilerek zirveden inen Konya Torku Şekerspor en yakın rakibi Elazığspor’un bu hafta Kocaelispor karşısında puan kaybetmesi ile  tekrar zirveye kuruldu.
Oynadığı 14 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik 27de yenilgi alan yeşil-beyazlı ekip topladığı 30 puan ve averajla liderlik koltuğunda yer alıyor. Konya Torku Şekerspor’un şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Elazığspor ise takibi sürdürüyor. Ligde henüz yenilgi yüzü görmeyen bordo-beyazlı ekip 14 maçta 8 galibiyet 6 beraberlik aldı. Temslicimiz Şekerspor ile aynı puanda bulanan Elazığspor averajla ikinci sırada.
Bordo-beyazlı ekip son maçında  Şekerspor’u 2-1 yenen Kocaelispor ile golsüz berabere kalarak puan kaybetti. Bu fırsatı iyi değerlendiren Konya Torku Şekerspor Tarsus İdmanyurdu deplasmanından aldığı galibiyet ile zirve keyfine kaldığı yerden devam etti. Ligde ve kupada başarılı bir grafik çizen yeşil-beyazlı ekip deplasman galibiyetlerin bir yenisini ekledi.  Oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi alan yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda 13 puan topladı.
Konya Torku Şekerspor rakip kalelere 13 gol atarken kendi filelerinde 7 gol gördü. Adana Demirspor deplasmanında aldığı beraberlikle lige başlayan yeşil-beyazlı ekip ikinci deplasman maçında Pursaklarspor’u 5-0’la geçti. Daha sonra İstanbul deplasmanına giden Torku Şekerspor Pendikspor’u 4-2’yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Yeşil-beyazlı ekip ligdeki ve deplasmandaki ilk yenilgisi ise 1461 Trabzonspor karşısında aldı. Torku Şekerspor daha sonra Tokat deplasmanından 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.
Yeşil-beyazlı ekip son olarak ise Sakaryaspor’u deplasmanda 2-0 yendi.  Şekerspor bu karşılaşmalardan toplum 13 puan topladı. Dış saha maçlarında büyük başarı gösteren Torku Şekerspor bu başarısına bir yenisini de Tarsus galibiyeti ile ekledi. 2-1 kazandığı bu maçla  galibiyet sayısını 5 çıkaran yeşil-beyazlı ekip topladığı puan sayısını ise 16’ya yükseltti.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 14. hafta sonunda alınan sonuçlar şu şekilde: Adana Demirspor  1-0  Eyüpspor, Ofspor  0-1  Pursaklarspor A.Ş., Kocaelispor  0-0  Elazığspor, Sakaryaspor A.Ş.  2-1  1461 Trabzonspor, Tokatspor  0-0  Belediye Vanspor, Dardanelspor A.Ş.  0-0  Fethiyespor, Türk Telekomspor  2-2  Pendikspor, Tarsus İdman Yurdu  1-2  Konya Torku Şekerspor, Ş.Urfaspor  2-1  Balıkesirspor 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri