Şeker Kocaeli sınavında

Konya Şekerspor, ligin 10. haftasında bugün Kocaelispor ile karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun karşısında aldığı farklı yenilgi ile moral kaybeden temsilcimiz evinde kazanmanın he

Konya Şekerspor, ligin 10. haftasında bugün Kocaelispor ile karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun karşısında aldığı farklı yenilgi ile moral kaybeden temsilcimiz evinde kazanmanın hesaplarını yapıyor

 

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, bugün ligin 10. haftasında Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Ankara bölgesi ulusal hakemlerinden Eser Birinci yönetecek. Birinci’nin yardımcılığını Önder Yılmaz ve Türker Birlik yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ejder Yapıcı.

 

Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz sezon Eser Birinci ile çıktığı iki maçı da kaybetti. Temsilcimiz ilk maçta Turgutlu’ya 4-2 mağlup olurken, ikinci maçta ise Elazığspor’a deplasmanda 2-1 yenilmişti. Hatırlandığı gibi şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan ve oldukça olaylı geçen karşılaşmada Elazığspor aldığı bu galibiyetle Bank Asya 1. Lig biletini cebine koymuştu.

 

Şekerspor, kendisi gibi ligde oldukça zor günler geçiren ve ligin dibine demir atmış durumda olan Kocaelispor ile geçtiğimiz sezon Kırmızı Grup’ta 2 kez karşı karşıya geldi. Ligin 11. haftasına dahil Konya’da oynanan maçta konuk ekip 2-1’lik bir galibiyetle evine dönerken Şekerspor’u üzmüştü. Yeşil-beyazlılar buna karşılık, rövanş karşılaşmasını Kocaeli’de aynı skorla kazanmış ve zirve yarışına devam etmişti. Bu sezon ise her iki ekipte performans olarak büyük bir düşüşün içine girdi.

 

Her iki takımda bugün oynanacak karşılaşmada kazanmak için hesaplar yapıyor. Geçtiğimiz hafta Tokatspor’u mağlup ederek ligdeki ilk galibiyet ve puanlarını alan Kocaelispor bu galibiyetle moral buldu ve bunun devamını getirmek istiyor. Yeni bir yapılanma içine giren ve bu sezon aradığını bulamayan Şekerspor ise 7 haftalık galibiyet hasretine kendi evinde son vererek iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor. Lig’in 9. haftasında İskenderun Demir Çelikspor ile karşı karşıya gelen ve farklı bir mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar, kendi saha ve seyircisi önünde Kocaelispor’u mağlup ederek moral bulmak ve iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor.

 

KALECİ AKIN SEZONU KAPATTI

 

Öte yandan iki maçtır cezalı durumda olan ve bu hafta forma giymesi beklenen tecrübeli kaleci Akın’ın dün yapılan idmanda sakatlandığı ve uzun süre forma şansı bulamayacağı haberlerdi geldi. Akın’ın tendomundan sakatlandığı ve önümüzdeki günlerde ameliyat olacağı bilgileri gelirken, tecrübeli kalecinin yaklaşık 5-6 ay kadar sahalardan uzak kalacağı bildirildi.  Ayrıca Şekerspor’da Çorum maçında kırmızı kart gören ve iki maç ceza alan kaleci Akın ve İskenderun Demir Çelik Maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sinan turan Kocaeli karşısında forma şansı bulamayacak. Çorum maçında dördüncü sarı kartı görerek cezalı duruma düşen Tanju ise İskenderun maçında cezasını tamamladı. Tanju, teknik heyetin görev vermesi halinde Kocaeli maçında forma şansı bulabilecek.

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta 10. hafta maçlarının tamamı bugün oynanacak. Saat 13.30’da başlayacak olan karşılaşmaların programı şöyle: Konya Torku Şekerspor-Kocaelispor (Recep Konuk Spor Tesisleri) Ofspor-İskenderun Demir Çelikspor (Of İlçe) Pendikspor-Çorumspor (Pendik) BUGSAŞ Spor-Şanlıurfaspor (Yenikent ASAŞ) Bozüyükspor-Tepecikspor (Bozüyük İlçe) Diyarbakırspor-Balıkesirspor (Diyarbakır Atatürk) Gaziosmanpaşaspor-Yeni Malatyaspor (İstanbul Gaziosmanpaşa) Tokatspor-Altay (Tokat Gaziosmanpaşa).

 

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri