Şeker Kocaeli seferinde

Yarın deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak olan Konya Şekerspor, hazırlıklarını dün tamamladı

Yarın deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak olan Konya Şekerspor, hazırlıklarını tamamladı. Sabah Kocaeli’ye gidecek olan yeşil-beyazlıların tek hedefi evine galibiyetle dönmek

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin 27. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Futbol Federasyonu tarafından önümüzdeki Pazar günü oynanacağı açıklanan, 27. hafta maçları, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeni ile bir gün öne alınarak yarın oynanacağını açıkladı. Yaşanan bu gelişmenin ardından yeşil-beyazlılar, Kocaeli maçının hazırlıklarını dün tamamladı.

Bugün sabah yeniden bir araya gelecek olan yeşil-beyazlılarda Kocaeli yolculuğu başlıyor. Sabah saatlerinde hava yolu ile İstanbul’a gidecek olan Şekerspor, önce Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek oradan Kocaeli’ye giderek kampa girecek. Kocaeli Baltürk Otel’de konaklayacak olan yeşil-beyazlıların kafile başkanlığını Futbol Şube Sorumlusu Semih Namal yapacak.

Hazırlıklarını galibiyet parolası ile tamamlayan yeşil-beyazlılarda önemli bir eksik bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta sakatlığı bulunan ve takımla birlikte idmanlara katılarak İskenderun Demir Çelik maçında forma şansı bulan Orhun’un da durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ayrıca Şekerspor’da Ümit Aydemir, Mehmet Balban ve Uğur Bulut, Kocaeli maç öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular körfez ekibi karşısında kart gördükleri takdirde ligin 28. haftasında oynanacak olan Altay maçında forma şansı bulamayacak. 

Kocaelispor ile deplasmanda karşılaşacak olan Şekerspor, bu sezon körfez ekibi ile ikinci kez karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısında 10. haftada Konya’da karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar ilk randevuda Kocaelispor’u 7-0 mağlup etmişti. Kocaeli 26. hafta itibarı ile ligin son sırasında yer alıyor. Körfez ekibi, bu haftaya kadar 18 gol atarken, kalesinde ise 97 gol gördü. Yeşil-beyazlıların tek hedefi deplasmandan galibiyetle dönerek İskenderun Demir Çelikspor karşısında alınan yenilginin telafisini yapmak.

Öte yandan Şekerspor deplasmandaki son galibiyetini Çorumspor’a karşı aldı. Dış saha maçlarında başarısız bir grafik sergileyen yeşil-beyazlılar bu karşılaşmalarda sadece 9 gol atarken kalesinde 17 gol gördü. Temsilcimiz toplamda oynadığı 25 maçta 31 gol atabildi. Buna karşılık ise kendi kalesinde 33 gol gördü. Şekerspor bu gollerin 22’sini kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarda attı. Şekerspor 22 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü. Temsilcimiz dış saha karşılaşmalarında sadece 9 gol atarken kalesinde 17 gol gördü. Tamımı yarın oynanacak 2. Lig Beyaz Grup 26. hafta maçları ise şöyle: Kocaelispor-Konya Şekerspor, İskenderun Demir Çelikspor-Ofspor, Çorumspor-Pendikspor, Şanlırfaspor-Bugsaş Spor, Tepecikspor-Bozüyükspor, Balıkesirspor-Diyarbakırspor, Yeni Malatyaspor-Gaziosmanpaşa, Altay-Tokatspor.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, Kocaeli maçının hazırlıklarını mutlak üç puan almak hesapları ile tamamladıklarını söyledi. Ligin ilk yarısında rakiplerine karşı farklı bir galibiyet aldıklarını ve Körfez ekibinin ligde kalma umutlarının giderek azaldığını ifade eden Çapanoğlu; “Bizde hedeflediğimiz lig sıralamasından uzaklaşmış bir ekibiz. Ancak rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor ve evimize moral ile dönmek istiyoruz. Bunun için kazanarak Konya’ya döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri