Şeker, İstanbul’da fırsat tepti

TFF 2.Lig 3.Grupta Zeytinburnuspor deplasmanından 1-1lik sonuçla dönen temsilcimiz Şekersporda kaybedilen iki puanın üzüntüsü yaşanıyor.

İlk yarıda 3-1 yenildiği rakibinden rövanşı almak için sahaya çıkan yeşil-beyazlılar, birçok net fırsattan yararlanamadığı karşılaşmada sahayı beraberlikle terk etmek zorunda kaldı. Şekerspor’un en yakın takipçisi Telekomspor, sahasında Etimesgut Şekerspor ile 1-1 berabere kalınca, zirvede dengeler değişmedi, yeşil-beyazlılar Telekomspor önünde 4 puanla liderliğini sürdürdü. Zeytinburnu deplasmanında sergilediği mücadeleyle grupta şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösteren yeşil-beyazlılarda kart sınırında bulunan İshak ve Emirhan’ın kart görmeleri teknik heyetin canını sıktı. İki oyuncu, ligde 15.haftada Konya’da oynanacak Maltepespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Öte yandan yeşil-beyazlılar Maltepespor karşılaşmasına dün yenileme çalışmasıyla başladı. Yeşil-beyazlılar bugünü izinli geçirecek, Maltepespor maçının hazırlıklarına yarın devam edecek. Tedavileri için İstanbul’da bulunan Ferhat Yayla ve Kenan Başkan’ın da bu hafta takıma katılacakları belirtildi. Bu oyuncuların Maltepespor maçında forma giyip giyemeyeceğinin netleşmediği belirtildi.
Zeytinburnuspor karşılaşmasını yorumlayan Teknik Direktör İsmail Kartal, en yakın rakiplerinin berabere kaldığı haftada Zeytinburnuspor deplasmanında alınan 1 puanın kötü olmadığını söyledi. Karşılaşma boyunca kötü bir zeminde mücadele ettiklerini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “İyi mücadele ettik, oyuncularımı mücadelelerinden ötürü kutluyorum. İlk devre net 3-4 fırsattan yararlanamadık. Bunları değerlendirebilseydik sonuç daha farklı olabilirdi. Zeytinburnuspor taraftarı bu maça anormal derecede konsantre olmuş. Üzerimizde bunun da baskısı vardı. Oyunun son bölümlerinde penaltıdan gol yedik. Ancak penaltı kesinlikle penaltı değildi. Uydurma bir karardı. Sonuç olarak maç berabere bitti. Kazansaydık Play-Off’u garantilemiştik. Ancak Telekomspor ve Etimesgut Şekerspor’un berabere kalması bizim için avantaj oldu. Bu alınan bir puan ortaya koyduğumuz karşılığı oldu. Yolumuza devam ettiğimiz için mutluyum. Bu maçta tek üzüldüğüm nokta İshak ve Emirhan’ın sarı kart görerek cezalı duruma düşmeleri oldu” diye konuştu.
ŞEKER, DEPLASMANDA EN İYİ İKİNCİ TAKIM
Bu sezon evde beklemediği puanlar kaybeden ancak deplasmanda başarılı sonuçlar alan yeşil-beyazlılar Zeytinburnu deplasmanında aldığı 1 puanla Konya dışında topladığı puan sayısını 26’ya çıkardı. Şekerspor, Zeytinburnuspor’u mağlup etmiş olsaydı, 28 puanla deplasmanların en başarılı takımı Kırşehirspor ile puanını eşitleyecekti. Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda rakiplerinin korkulu rüyası olan temsilcimiz, 16 karşılaşmanın 7’sini kazanırken, 5 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar dışarıda oynadığı 4 karşılaşmada ise puan yüzü görmedi. Bu maçlarda rakip filelere 14 gol atan yeşil-beyazlılar kalesinde ise 12 gol gördü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri