Şeker Fabrikasında Çiftçilerin Bekleyişi Çileye Dönüştü

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde bulunan Şeker Fabrikası'nda meydana gelen arıza nedeniyle pancarını satmaya getiren çiftçilerin bekleyişi çileye dönüştü. 4 gündür sıra beklediklerini söyleyen çiftçiler, ne bir yetkili ne de bir görevliden...

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde bulunan Şeker Fabrikası'nda meydana gelen arıza nedeniyle pancarını satmaya getiren çiftçilerin bekleyişi çileye dönüştü. 4 gündür sıra beklediklerini söyleyen çiftçiler, ne bir yetkili ne de bir görevliden kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ve bu yüzden mağdur olduklarını ifade etti.

Yağan yağmurla birlikte pancar alım merkezi çamur deryasına dönüşürken, kazan arızasından dolayı alım yapılamayan fabrikada kilometrelerce uzun kuyruk oluştu. 14 Ekim Salı gününden bu yana 4 gündür pancarını fabrikaya teslim etmek için bekleyen çiftçiler, arızanın 4 gündür giderilmemesine tepki gösterdi.

Fabrika önünde bekleyen çiftçiler, yağan yağmurla birlikte, bekledikleri alanının çamur deryasına döndüğünü, belirterek, "Her yıl aynı sorunla karşılaşıyoruz. Fabrika pancar alımına başlamasıyla birlikte arıza vermesi bir oldu. Her yıl aynı sorun. Yetkililerimiz görmüyor mu neden daha önce fabrikayı hazır hale getirmiyorlar aynı sorunları bizlere yaşatıyorlar.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Erol Hozatlıoğlu isimli pancar çiftçisi, 4 gündür sıra beklediğini, Boğazlıyan İlçesindeki özel şeker fabrikasında ve Çorum’daki devlete ait şeker fabrikalarında böyle sıkıntıların yaşanmadığını söyledi. Hozatlıoğlu, "Pancarı söküp fabrikaya getirdik. Fabrikanın arızalandığını ve alım yapılmadığını söylüyorlar. 4 gündür burada bekliyoruz. Fabrika yetkilileri de bize tam bir açıklama yapmıyor. Arıza giderilecek deniliyor ve bir türlü arıza giderilmiyor. Bize bugün gidin şu gün gelin deseler biz ona göre hareket ederiz. Bir saat sonra yapılacak diyorlar yapılmıyor. Akşama yapılacak diyorlar yapılmıyor. Yüzlerce çiftçi burada mağdur oldu. Fabrika yöneticileri sıcakta odalarında oturuyor. Biz ise yağmur altında çamur içerisinde çile çekiyoruz. Burada yüzlerce çiftçi ve kamyon şoförü var. Bunların gidecekleri bir tuvalet dahi yok. Yozgat çiftçisi her yıl bu çileyi çekmek durumunda mı? Yetkililerimiz neden ilgilenmiyorlar. Cumhurbaşkanımız, başbakanımızdan bizim bu sıkıntılarımızın giderilmesine yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Ömer Yılmaz isimli çiftçi de aynı ifadeleri kullanarak arıza nedeniyle 4 gündür büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, “Yozgat Şeker Fabrikasında her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Kazanın arızalı olduğunu o yüzden alım yapılamadığını söylüyorlar. Fakat arızanın ne zaman yapılacağını yada ne zaman alım yapılacağı konusunda hiç bir yetkili açıklama yapmıyor. Soğukta, çamurda sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca burada park yeri, tuvalet, elimizi yıkayacağımız bir yer yok. Allah korusun hastalığa yakalanacağız. Doğru düzgün park yeri olmadığı için kuyruk sırasında tartışmalar oluyor. 4 gündür burada büyük zorluklar yaşıyoruz. Fabrika görevlileri çiftçi ile hiç ilgilenmiyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri