"Şeker fabrikaları değil, Cargill kapatılsın"

Türkiye genelinde Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine karşı yapılan eylemler devam ediyor.

Sorgun’da faaliyet gösteren Yozgat Şeker Fabrikası önünde düzenlenen basın açıklamasına katılarak işçilere destek veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, “Asfalta ekmek banılıp yenilmediğini, fabrikalar olmadan ekmek bulamayacağımızı geç olmadan anlamalıyız.” Dedi. Aydın konuşmasında “Saadet Partisi olarak Türkiye’de Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız. Buraya ziyaretimizde Ak Parti, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret edip onların düşüncelerini dinledik. Onlarla görüşmelerimizde bu fabrikanın satılmasını isteyen olmadığını gördük. Peki bu fabrikanın satılmasını isteyen kim? Bu satışı milli ve yerli olmayanlar istiyor. ABD istiyor” dedi.

Aydın, “Vatandaşlarımız doğdukları yerde doymazlarsa yapılan yollar, tüneller vatandaşlarımızın göçüne yardımcı olur. Asfaltın karın doyurmadığını anlamalıyız. Şeker zarar ediyor diye bir mantık olamaz. O zaman açık veren hükümeti de kapatmalıyız. Denetimi yapılıp yüzde elli devlet ortaklı yüzde elli işçi ve çiftçi ortaklı kalkındırmayı amaçlayan yapılanmaya girilmelidir. Unutulmamalıdır ki milletimiz sandıkta bunların hesabını soracaktır. Saadet Partisi olarak mücadelemiz Türkiye genelinde sürecektir” diye konuştu.

Yozgat Şeker İş Sendikası Başkanı Turgut Gözübüyük ise “ Fabrikaların zarar ettiği algısının yaratılmaya çalışıldığını, Yozgat Şeker Fabrikası’nın zarar etmediğini” savunarak “Fabrikalarda çalışacak işçileri, fabrikaları yönetenleri hükümetimiz belirliyor. Madem zarar eden yönetimler var bunlara karşı tedbir alacak olan yine hükümetimizin kendisi. Burada sanki işçi suçluymuş gibi suçu bizlerin üzerine yıkmaya çalışanları görüyoruz. Yaklaşık 20 gündür gündemde olan özelleştirmeler bize göre Afrin kadar önemli. Afrin’de destan yazan Mehmetçiğimizin kazandığını masa başında kaybediyoruz. Şeker Fabrikaları vatandır, vatan satılamaz” ifadelerini kullandı.

Fabrika önünde düzenlenen basın açıklamasına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, İlçe Başkanı Mustafa Salman, Yozgat Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tahir Demirel, partililer, fabrika çalışanları ve vatandaşlar katıldı

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri