Şeker, Bank Asya için Ankara’da

TFF 2. Lig 3.Klasman Grubunu şampiyon olarak tamamlayan ve Bank Asya 1. Ligine çıkmak için Play-Off maçları oynayacak olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Ankaraya gitti.

Dün öğleden sonra Kulüp Başkanı Yavuz Erence kafile başkanlığında Ankara’ya giden yeşil-beyazlılar, İlci Residance Otel’e yerleşti. Play-Off maçlarının hazırlıklarına Ankara’da devam edecek olan yeşil-beyazlılar, yapacakları antrenmanlar için Türk Telekom ile anlaşma yaptı. Dün akşam saat 17.30’da yaptığı ilk çalışma ile hazırlıklarına başlayan Konya Şekerspor, bugün yine aynı saatte bir idman daha gerçekleştirecek.

KALE GÜRSEL’E EMANET
Play-Off maçlarında başarılı olarak Bank Asya 1. Ligi’ne yükselmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, geçtiğimiz haftalarda sakatlıkları nedeni ile sezonu kapatan Ferhat ve Muharrem, kafilede yer almazken, hafta içi yapılan idmanda yan bağlarından sakatlanan Kaleci Emrehan’da kafileye dahil edilmedi. Yaşanan bu son gelişmenin ardından Şekerspor’un kalesi genç file betçisi Gürsel’e emanet edildi. Başarılı kaleci Gürsel, Şekerspor’un son iki sezondur oynadığı Play-Off maçlarının tümünde forma şansı buldu. Temsilcimiz Şekerspor, Bank Asya 1.Lig’e yükselmek için ilk sınavını 25 Mayıs Pazartesi günü 17:30’da Şanlıurfaspor ile verecek. İstanbul İstinye’de çekilen kuralar sonucu ilk maçı Şanlıurfaspor ile yapacak yeşil-beyazlılarda yönetim ve teknik heyetin kuradan memnun kaldığı belirtildi.
FİNAL MAÇI 31 MAYIS’TA
Futbolda yeni sezonda Bank Asya 1. Lig’de yer alacak 3. ve son takımı belirleyecek TFF 2. Lig play-off maçlarının programı belli oldu. Müsabakalar, 25-31 Mayıs tarihleri arasında Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda oynanacak ve Bucaspor ile Mersin İdmanyurdu’nun ardından yeni sezonda Bank Asya 1. Lig’de yer alacak 3. takım belli olacak. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak play-off eşleşmeleri ve maç programı şöyle: Çeyrek Final Müsabakaları 25 Mayıs Pazartesi: 1. Maç: 14.00 Tarsus İdmanyurdu-Çorumspor veya Belediye Vanspor 2. Maç: 17.00 Şanlıurfaspor-Konya Şekerspor 26 Mayıs Salı: 3. Maç: 14.00 Trabzon Karadenizspor-Dardanelspor 4. Maç: 17.00 Denizli Belediyespor-Tokatspor Yarı Final Müsabakaları 27 Mayıs Çarşamba: 5. Maç: 17.00 1. maçın galibi-2. maçın galibi 28 Mayıs Perşembe: 6. Maç: 17.00 3. maçın galibi-4. maçın galibi Final Maçı 31 Mayıs Pazar: 17.00 5. maçın galibi-6. maçın galibi
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ankara’da oynayacakları üç zorlu karşılaşmayı da kazanarak Bank Asya 1. Ligi’ne yükselmeyi hedeflediklerini söyledi. Play-Off maçlarında rakibin kim olduğunun önemli olmadığı ifade eden Kartal; “Oynayacağımız maçlarda herkes Trabzon Karadenizspor’u favori olarak gösteriyor. Ancak bunun bir önemi yok. Tüm maçlar sahada mücadele ederek kazanılır. Bizde kaliteli bir ekip olarak bunu başarmak ve hedefimize olan son adımları sağlam atmak istiyoruz. Takım ve camia olarak buna hazırız ve bu başarıyı hak ettiğimizi düşünüyorum. Hayırlısı olsun, her şey gönlümüzce olsun. Kura çekilirken şu takım gelsin, bu takım gelsin diye bir düşüncemiz yoktu. Şanlıurfaspor fena bir takım değil. Sonuçta grup şampiyonlarıyla karşılaşacağız. Bütün takımların hedefi Bank Asya. Burada önemli olan moral motivasyon ile bu maçlara hazırlanmak. Biz de takım olarak bu hedefe hazırız. Üç maçımızı üst üste kazanarak Bank Asya 1.Lig kapısının içinden girmek istiyoruz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri