Şeker Asyanın 3. takımı olmak istiyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, bitime 1 hafta kala şampiyonluğu kaçırdı

Ligi 2. sırada tamamlamayı garantileyen yeşil-beyazlı ekip Bank Asya Ligine yükselmek için Play-Off maçları oynayacak. Spor Toto 2. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e yükselecek 3. ve son takım Mayıs ayında oynanacak Play-Off maçları sonucunda belli olacak. Spor Toto 2. Lig Play-Off maçları, Beyaz Grubu 2, 3, 4, 5'inci sırada bitiren takımlar ile Kırmızı Grup'un 2, 3, 4 ve 5'incilerinin katılımı ile toplam 8 takım arasında oynanacak. Eleme usulü ile oynanacak Play-Off maçları sonucunda finali kazanan ekip, Bank Asya 1.Lig'e yükselecek.

ZOR OLACAK AMA BAŞARACAĞIZ

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta Elazığspor’un son galibiyeti ile şampiyonluğunu ilan etmesi ardından, Konya Torku Şekerspor’da gözler Play-Offlar’a çevirdi. Yeşil beyazlılar sekiz takımın mücadele edeceği finallerde başarılı olarak Bank Asya 1. Lig’e yükselen üçüncü takım olmak istiyor. Konya Torku Şekerspor’da Başkan Yavuz Erence ligi istemedikleri bir noktada tamamladıklarını belirterek, “Ligi istediğimiz bir noktada bitiremedik. Hedefimiz direkt olarak bir üst lige çıkmaktı ancak bunu yapamadık. Bunun sebebi daha önceki dönemlerde yapılan hatalardır. Play-off’larda aynı hataları tekrarlamayarak gecikmiş olarak olsa bile hedefe ulaşmak istiyoruz. Bunu yapabilecek güce de sahibiz. Bu noktada hem futbolcularımıza hem de teknik heyetimize olan güvenimiz tamdır.” dedi.

Erence bu hafta tamlanacak ligin ardından oynanacak play-off’lar hakkında ise şu şekilde konuştu, “Bu tecrübeyi daha öncede yaşamıştık. Finaller hep zorlu olmuştur. Ancak ekibimiz ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Elbette zorlu bir süreçten geçeceğiz ama başaracağımıza olan güvenim tam” diye konuştu.

Grup maçlarını Ofspor deplasmanında tamamlayacak olan Torku Şekerspor maçının hazırlıklarına dün yaptığı çalışma ile başladı. Sakat futbolcusu bulunmayan temsilcimizde 7 oyuncu kart cezalısı durumuna düştü.

Bu oyuncular Ofspor maçında forma giyemeyecek. Çanakkale maçı öncesinde sınırda bulunan Erman Özcan, Gürsel Yaprakçı, İshak Çakmak, Muhammet Reis, Ömer Ali Şahiner ve Sedat Yeşilkaya gördükleri sarı kartlarla ligin son maçında yer almayacak. Play-Off maçları öncesinde önemli futbolcularının ceza sınırında olması nedeni ile sıkıntı yaşama ihtimali olan yeşil-beyazlılarda böylece Play-Off’a cezalı oyuncu götürme ihtimali azalmış oldu. Temsilcimizde son maça sadece Serdar Akdoğan sınırda giren isim oldu. Serdar, Ofspor maçında sarı kart gördüğü takdirde Play-Off maçında yerini alamayacak.    

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri