Şeker, Alibeyköyspor’a bileniyor

TFF 2.Lig 3.Klasman Grubunda Kırşehiri 2-1 mağlup ederek liderliğini pekiştiren temsilcimiz Şekersporun keyfine diyecek yok. Ligde daha önce 3 kez oturduğu liderlik koltuğunda uzun süre kalamayan yeşil-beyazlılar, geçen hafta ele geçirdiği liderliği Kırşe

Sezonun başından beri deplasmanlarda daha iyi bir performans sergileyen temsilcimiz Kırşehir galibiyetiyle deplasmanda topladığı puanı 25’e çıkarmış oldu. Deplasmanda Kırşehir’den sonra ligde en iyi ikinci takım olan yeşil-beyazlılar bu sezon Konya dışında oynadığı 15 karşılaşmanın 7’sini kazanırken, 4 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı, 4 maçta sahayı puansız terk etti. Deplasmanda 13 gol atan yeşil-beyazlılar kalesinde ise 11 gol gördü. Kırşehir, dış sahada en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduruyor Evinde kazanmakta zorlanan Kırşehir 43 puanda kalırken, Maltepespor’u deplasmanda 3-1 mağlup eden Türk Telekomspor’un yanı sıra Zeytinburnuspor’u deplasmanda tek golle geçen Etimesgut Şekerspor kalan 6 haftada potaya girdi.

Kırşehir galibiyetiyle Play-Off hedefi için iyiden iyiye havaya giren yeşil-beyazlılarda tüm gözler 12 Nisan Pazar günü 14:30’ta Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak Alibeyköyspor karşılaşmasına çevrildi. Bu maçın hazırlıklarına önceki gün başlayan temsilcimiz bugün tek idman yapacak. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları devam ettiği için Kırşehir karşısında forma giyemeyen Ferhat Yayla ve Kenan Başkan da hazırlıklara katıldı. Kırşehir maçında cezası sona eren İskender forma giyebilecek, aynı maçta cezalı duruma düşen Sacit Serkan Erok ile Alibeyköyspor sınavında takımını yalnız bırakacak.
Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Kırşehirspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Bu galibiyetle kalan 6 haftaya girerken müthiş bir avantaj yakaladıklarını ifade eden Erence, “Kırşehir karşısında galibiyeti hak eden bir futbol ortaya koymuştuk. Hafta içinde kazanacağıımız içimize doğmuştu. Oyuncularımız gerçekten oynadıkları kulübün büyüklüğüne göre hareket ettiler. Hepsini kutluyorum. Bu sezon deplasmanda başarılı bir mücadele ortaya koymuştuk. Bunu Kırşehir karşısında da gösterdik. Şimdi önümüzde Alibeyköyspor karşılaşması var. Bu maçı alıp liderlik koltuğunda biraz daha rahatlamak istiyoruz” dedi.
FARUK, BU SEZON 10.GOLÜNÜ ATTI
Bu sezon sergilediği performans ve attığı gollerle Şekerspor’u sırtlayan Faruk Temel, Kırşehir’e attığı kafa golüyle gol sayısını 10’a çıkardı. Gol krallığında Zeytinburnuspor’dan Ender Alkan ve Kırşehirspor’dan Mustafa Kaya 13’er golle zirvede bulunuyor. Oynadığı maçlarda tecrübesiyle takımdaki genç oyuncuların ağabeyi konumundaki Faruk, kadro dışı kaldığı günlerden sonra çıktığı ilk Mersin İdmanyurdu maçında Şekerspor için varını yoğunu ortaya koymuş ve takımın bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynamıştı. Yeşil-beyazlı kulüple iki yılda iki şampiyonluk yaşayan ve kulüple sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek futbolcunun önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacağını zaman gösterecek.
ŞEKER, 3 KEZ DEPLASMANA GİDECEK
Kırşehirspor galibiyetiyle ligi zirvede tamamlamak için büyük avantaj yakalayan Şekerspor, kalan 6 haftada Zeytinburnu ve Telekom ile deplasmanda final gibi maçlara çıkacak Yeşil-beyazlılar deplasmanda başladığı ligi İstanbulspor ile yine deplasmanda noktalayacak. İşte Şekerspor’un kalan maçları: 13.hafta Şeker-Alibeyköy 14.hafta: Zeytinburnu-Şeker 15.hafta: Şeker-Maltepe 16.hafta: Türk Telekom-Şeker 17.hafta: Şeker-Etimesgut Şeker 18.hafta: İstanbulspor-Şeker 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri