Şeker 5. sıraya yükseldi

Ekonomist Dergisi’nin“Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının sonuçları açıklandı. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Konya Şeker, bu yıl ilk 10 içinde 3 basamak birden ilerleyerek 5’inci sıraya yükseldi

Konya Şeker, gıda sektöründe ise Anadolu’nun en büyük 3. Gıda Şirketi oldu. Konya’dan Anadolu 500 sıralamasına bir önceki yıl 23 şirket girerken bu sene yayınlanan sıralamada ise 20 kuruluş yer aldı.  Ekonomist'in, Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) katkılarıyla yaptığı "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının 2016 yılı sonuçları belli oldu. Konya Şeker, bu yıl da ekonomi devleri arasında yükselişine devam etti. Konya Şeker, geçtiğimiz yıla göre Anadolu 500 sıralamasında ilk 10 içinde 3 basamak daha ilerleyerek Anadolu’nun en büyükleri sıralamasında beşinciliğe yükseldi. 2015 yılında gerçekleştirdiği 2.164.112.450 TL net satış hasılatını bu sene ki değerlendirmeye esas alınan 2016 yılında yüzde 16,3 oranında arttıran Konya Şeker 2.516.549.434 TL’lik cirosuyla Anadolu’da faaliyet gösteren gıda şirketleri arasında 3. sırada yer aldı.  Konya Şeker’in cirosunu yüzde 16,3 arttırdığı 2016 yılında Anadolu 500’de yer alan şirketlerin ciro artış ortalaması yüzde 6 oranında gerçekleşirken Konya Şeker ciro artışında ortalamaya göre yaklaşık 2,5 katlık bir ciro artış performansı sergiledi.

Anadolu 500’de yer alan şirketlerin 2016 yılında gerçekleştirdikleri ihracat 2015 yılına göre sadece yüzde 1,1 oranında artıp 15,71 Milyar Dolardan 15,88 Dolara yükselirken Konya Şeker’in ihracatı 2016 yılında 2015 yılına göre yüzde 16 arttı. Geçtiğimiz yıla göre sadece Konya Şeker A.Ş. bünyesindeki Üretim Tesislerinden gerçekleştirdiği ürünlerin ihracatından elde ettiği geliri yaklaşık 10 Milyon Dolar arttırarak 2016 yılında 69 Milyon 102 Bin Dolarlık ihracat gerçekleştiren Konya Şeker’in (süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, tohum ve fide ile Panplast ürünleri hariç) 2016’daki ihracatı da cirosu ile orantılı olarak yüzde 16 oranında artış kaydetti.

Ekonomist Dergisinin her yıl gerçekleştirdiği Anadolu 500 araştırmasının 2016 yılı sonuçlarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Ekonomist Dergisi bir araştırma ile Anadolu ekonomisinin 2016 yılındaki fotoğrafını çekmiş. Kim ne yapmış, 2015’ten 2016’ya Anadolu Sanayisi, Anadolu Ekonomisi nereden nereye ulaşmış kabaca bir fotoğraf sunmuş. Bu fotoğrafa göre 2016 yılında yaşadığımız ve atlattığımız büyük badire en çok Anadolu’ya, Anadolu ekonomisine zarar vermiş. Hain kalkışmanın yaşandığı, milletimizin dik duruşu ve kararlılığı ile darbecilere darbe indirdiği 2016’da darbe başarılı olamasa da darbecilerin sebep olduğu ortam Anadolu’ya Anadolu insanına zarar vermiş, Anadolu’nun işlerini yavaşlatmış, Anadolu’nun ticaretini daraltmış. Maalesef bu ülkede Ankara’nın, İstanbul’un ayağı taşa değse, Ankara tökezlese önce Anadolu’nun dizi yere çarpıyor, Anadolu’nun ayağı kanıyor, Anadolu sendeliyor. Bu rakamlarda gösteriyor ki, Anadolu’nun istikbali ve Anadolu’nun ikbali huzur ortamıyla, istikrarlı ve Anadolu’yu önceliği kabul eden bir yönetim yaklaşımıyla, güvenli ve güvenilir ekonomik iklim ile sıkı sıkıya bağlı. Biz Anadolu’da iş yapan şirketler olarak bunun farkındayız ve istikrara, sahip olduğumuz huzur ortamına, Anadolu’nun büyümesini ve hem ülke refahına katkı yapmasını hem de refahtan pay almasını sağlayan topyekûn kalkınma yaklaşımına sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri