Şeker 1 puanla döndü

Pendikspor ile dün deplasmanda karşı karşıya gelen Konya Şekerspor, zorlu deplasmandan 2-2lik sonuçla döndü.

Pendikspor ile dün deplasmanda karşı karşıya gelen Konya Şekerspor, zorlu deplasmandan 2-2’lik sonuçla döndü. Yeşil-beyazlılara bir puanı getiren goller Eren Görür ve İlkay Margılıçlı’dan geldi

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Lig’in 19. haftasında dün İstanbul deplasmanında Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Ligin ikinci yarısına Ofspor yenilgisi ile başlayan yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmana telafi için çıktı ve 2-2 berabere kaldı. Konya Şekerspor aldığı bu sonuçla puanını 22’ye çıkardı ve ligin 11. sırasına yükseldi. Pendik ise 24 puanla Şekerspor’un bir sıra üstünde yer aldı.

İstanbul Pendik Stadı’nda kar yağışı nedeni ile oldukça yumuşak bir zeminde oynanan karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Maçın henüz başında Özgür’ün ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Eren Görür mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu ataktan sonra oldukça iyi bir futbol ortaya koyan Şekerspor aradığı golü 13. dakikada buldu. Bu dakikada topu kazanan Ömer Ali, sol kanattan topu çizgiye taşıdı ve çizgiye inerek ön direğe koşu yapan Eren Görür’e doğru çıkarttı. Topun gelişine düzgün bir vuruş yapan Eren Şekerspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra daha atak bir futbol ortaya koyan Şekerspor, Pendik kalesinde ikinci golü ararken kalesinde şok bir gol gördü. Maçın 32. dakikasında Şekerspor atağa çıkarken topu kazanan Arif sol kanattan çizgiye doğru indi ve arka direğe orta yaparak Zeki’nin kafası ile topu buluşturdu. Zeki düzgün bir vuruşla maçta eşitliği sağladı. Her iki ekibin gol çabaları sonuç vermedi ve maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takımda ilk yarıdaki 11’leri ile çıktı. Kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanmak isteyen Pendikspor ikinci yarının ilk bölümlerinde atak bir görüntü ortaya koydu. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın 72. dakikasında Pendikspor aradığı golü buldu. Bu dakikada Uğur sol kanattan kazandığı topla çizgiye indi ve arka direğe yaptığı ortada ilk golün asistini yapan Arif ile topu buluşturdu. Arif yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Pendik’i 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra maça yeniden denge getirmek için çaba gösteren Şekerspor’da İlkay sahneye çıktı. Oyuna ikinci yarıda giren İlkay 78. dakikada yaklaşık 40 metreden attığı sert şutla topu ağlarla buluşturdu ve Şekerspor adına dengeyi yeniden sağladı 2-2. Bu golden sonra maçta eşitliği bozmak isteyen iki ekipte birbirlerinin dikkatli savunmalarını geçmeyi başaramadı ancak maçın son bölümleri oldukça gergin geçti. Arif ve Oğuz’un attığı iki gol ofsayt olduğu gerekçesi ile geçerli sayılmadı ve bu iki golün iptali maçın son bölümlerini oldukça gerdi. Geri kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-2 sona erdi.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri