Şeker 1 puana abone

Geçtiğimiz gün zorlu Göztepe deplasmanından 1 puanla dönen Konya Şekerspor, beraberliklerin takımı oldu. Henüz üç puanla tanışamayan temsilcimiz Ligde ki 6. beraberliğini aldı
TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele eden Konya Şekerspor sezonun sekizinci haftasında deplasmanda oynadığı maçta Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Son beş haftadır yenilgi yüzü göremeyen Yeşil-beyazlı ekip galibiyete de hasret kaldı. Ligde 7 maç oynayan Konya Şekerspor 6 maçta rakipleri ile yenişemedi. Yeşil-beyazlı ekip tek yenilgisini ise ikinci hafta sahasında Alanyaspor’a karşı aldı. Rakibine 2-1 kaybeden Şekerspor 2. haftayı 1 puanla kapattı.
Sezona Turgutluspor beraberliği ile başlayan Konya Şekerspor bu karşılaşmadan sonra Alanyaspor’a kaybetti. Alanya maçından sonra oynadığı 5 maçta da yenilmeyen yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda rakiplerine üstünlükte sağlayamadı. Şekerspor oynadığı bir çok maçta öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Yeşil- beyazlı ekibin oynadığı bu maçlarda gol sıkıntısı yaşadığı ve son vuruşlardaki başarısızlığı ise gözlerden kaçmadı. 
Aynı olayı son olarak Göztepe deplasmanında yaşayana Konya Şekerspor ilk yarısını Murat Gürbüzerol’un attığı gol ile önde tamamlamasına rağmen ikinci yarıda bu üstünlüğünü koruyamadı. Zorlu deplasmanda karşılaşmayı kaybetmeyen yeşil-beyazlılar galip gelmesini yine başaramadı. Kupada ise ligde performansının tam tersi bir grafik çizen Konya Şekerspor oynadığı 2 maçı da kazanmasını bildi. Önce Ankara Demirspor’u 3-0 gibi net bir skorla geçti. Daha sonra aynı grupta mücadele ettiği ve açılış maçında 1-1 berabere kaldığı Turgutluspor’u kupada 2-1’le geçerek rakibini saf dışına itti.
 Aynı başarıyı ligde de göstermek isteyen yeşil-beyazlı ekip Göztepe deplasmanına galibiyet parolası ile gitmişti. Ancak hesaplar tutmadı ve yine sahadan beraberlikle ayrılarak ligdeki 6. beraberliğini almış oldu. 7. haftaya 9. sırada giren Konya Şekerspor deplasmanda Göztepe karşısında aldığı 1 puanla iki basamak yükseldi ve 8. hafta sonunda 7. sıraya oturdu. Yeşil-beyazlı ekip 9. hafta sahasında oynayacağı İstanbulspor maçının hazırlıklarına ise ara vermeden başladı. Dün saat 12.30’da Recep Konuk Tesisleri’nde zorlu maçın hazırlıklarına başlayan Konya Şekerspor teknik direktör İsmail Kartal nezaretinde çalıştı.
Göztepe maçı ile ilgili konuşan Şekerspor teknik direktörü İsmail Kartal İyi mücadele ettikleri maçta yine galip gelemediklerini ve hakemlerin kötü yönetim gösterdiğini ifade etti.
Kartal, “ Şanssızlığımız yine kıramadık. Rakibimize yenilmedik belki ama bizim istediğimiz galibiyet. Hakemlerin yönetimi futbol oynamaya ve oynatmaya yönelik olmalı. Bu maçla ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum. Önümüzde Pazar günü oynayacağımız  İstanbulspor maçı var. bu karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladık. Tek düşüncemiz sahamızda bu kara sayfayı kapatmak. Şu anda 7. sıradayız alacağımız tek galibiyet bizi üst sıralara çok yaklaştıracaktır. İnanıyorum ki kazanılan bir maç takımın taraftarların içinde bulunduğu durumun havasını bir anda değiştirecektir” diye konuştu
GÖZTEPE’DE AKİF BAŞARAN GÖREVİNDEN AYRILDI
TFF 2. Lig 2. Grup ekiplerinden Göztepe’de teknik direktör Akif Başaran, görevinden istifa etti. Başaran, yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini, konuyla ilgili öğleden sonra kulüpte basın toplantısı düzenleneceğini kaydetti. 2008-2009 sezonunda TFF 3. Lig Yükselme Grubu’na kalan Göztepe’de Mustafa Fedai’nin yerine göreve gelen Akif Başaran, sarı-kırmızılı takımı TFF 2. Lig’e çıkarmıştı. Başaran yönetimindeki Göztepe, bu sezon TFF 2. Lig 2. Grup’ta oynadığı 8 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri