Şehrin imajı 'tavan' yaptı

Sertaç Tuza: Yeni stadımızdaki ilk maçı Balıkesirspor'la oynamıştık ve kazanmıştık. Televizyonda maçların özetlerini izlerken yorumcuların yeni stadla ilgili düşüncelerini merak ediyordum açıkçası

Ligde bu sezon geride kalan 26 haftayı ve yeşil-beyazlı ekibin 3'te 3'ünü değerlendiren  Torku Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Tuza, geride kalan 26 haftada sonuç olarak      zirve yapamamalarına rağmen, özellikle iç sahada oynanan maçlarda imaj olarak Türkiye'de zirvenin tepesine çıktıklarını söyledi. Tuza,  “Aslında puan olarak takımımız bugün itibari ile 40 puanın üzerinde olma potansiyeli vardı, ama olmadı” dedi.

SERİYİ UZATMAK İSTİYORUZ

Sezona Mesut Bakkal'a başladıklarını, ancak bazı şeylerin ters gitmesi nedeniyle kendisiyle yolları ayırdıklarını belirterek, takımı Aykut Kocaman'a emanet ettiklerini söyledi ve iyi ki de Aykut Kocaman'da karar kıldıklarını söyledi. Tuza, “Aykut Hoca gelince takıma bir sinerji geldi.  Takımda kimsenin forması garanti olmadı. Oynayanlar, oynamayanlar kendisine çeki düzen verdi ve hem puanlar hem de tribüne seyirci daha çok gelmeye başladı. Futbol çok farklı bir olay. Sürekli iyi gitmiyor işler. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçları ile deyim yerindeyse büyük bir deprem yaşadık, tabi ki bu depremin artçıları da oldu, ama yıkılmadık şükürler olsun. Lig'deki 24, 25 ve 26'ıncı haftaları iyi geçirdik. Kasımpaşa ile içerde, Karabükspor ile deplasmanda ve Trabzonspor gibi güçlü bir takımla içerde karşı karşıya geldik ve bu maçlardan 9 puan çıkartarak, alt taraftaki takımlarla makası açtık.  Bu da bizi rahatlattı ve ileriye daha umutla, daha güvenle, daha stressiz bakmamıza neden oldu. Umarım Gaziantep deplasmanından da boş dönmezsek, özellikle de galip gelirsek dört dörtlük bir haftayı 4'te 4 yaparak  geride bırakmış oluruz. Açıkçası bu galibiyet serisini uzatmanın plan ve programlarını yapıyoruz” dedi.

YENİ STADLA ALBENİMİZ ARTTI

Futbol ya da sonuç olarak zirveye çıkamadıklarını, ancak yeni stadla birlikte imaj konusunda, misyon konusunda tavan yaptıklarının altını çizen Sertaç Tuza, Konyaspor'u gelecekte iyi günlerin beklediğinin altını çizerek, “Bu konuda mütevazi olmayacağım, şehir ve şehrin takımı olarak, taraftarlar olarak iyi iş çıkardık, bu manada çıkarmaya da devam edeceğiz” dedi.

Sertaç Tuza, ilk oynanan Balıkesirspor maçından sonra ulusal basında görev yapan gazetecilerin, televizyoncuların ve ünlü yorumcuların stadla ilgili kurdukları güzel cümleleri Konyalı ve Konyasporlu bir yönetici olarak gururla dinlediğini ve gözlerinin dolduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Yeni stadımızdaki ilk maçı Balıkesirspor'la oynamıştık ve kazanmıştık. Televizyonda maç özetlerini izlerken yorumcuların yeni stadla ilgili düşüncelerini merak ediyordum açıkçası. Hakan Ünsal'ın “Sanki biraz sonra bu stadda şampiyonlar ligi maçı oynanacakmış gibi” demesi yüreğimi kabartırken, bir başka kanalda ise bugün teknik direktörlük yapan Sergen Yalçın'ın “Konyaspor'da artık şampiyon olsun” sözleri hala bugün bile kulağımda. Böyle övgüler her maçtan sonra sürdü ve sürmeye de devam ediyor. Son Trabzonspor maçı örneğin. Hem ambiyans, hem de tribün şovu olarak yine tavan yaptı, Konya'nın ve Konyaspor'un imajı zirveye çıktı. Emeği geçen herkese saygı duymak ve teşekkür etmek lazım. Çünkü, bu yapılan hizmet Konya'ya ve insanına yapıldı” şeklinde konuştu.

TARAFTARLARIMIZ SAĞOLSUN

Yeşil-beyazlı ekibin genç yöneticisi Sertaç Tuza, yeni stada taşınmakla birlikte Konya'nın taraftar profilinin yüzde yüz değiştiğini belirterek, “Tribünleri doldurmaları, takıma destek vermeleri ve yaptıkları şovlarla, kareografilerle Türkiye'de büyük bir sükse yaptılar. Onlara buradan sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.  Son Trabzon maçında yapılan kareografi konuşuluyor. Bence konuşulması gereken daha önemli ve örnek bir davranış var, o da misafirperlikleri ve konuk takım taraftarlarına yemek vermeleri. Bana göre Trabzonspor maçının en önemli detayıydı taraftarlarımızın bu konukseverliği. İstanbul'da bırakın yemek vermeyi, tribünlere bile sokulmazlarken bazı takım taraftarları Konya'da bunun tam tersi oluyor.  Konyaspor taraftarlarıyla birlikte yürüyor, inşallah birlikte de şampiyonluklara ve Avrupa'ya koşacaktır.”

Torku Arena Stadının Konya'ya büyük renk kattığını dile getiren Sertaç Tuza, A Milli Takımımızın Hollanda ve Letonya ile oynayacağı maçların da burada oynanacağını belirterek,  “Konya için büyük bir gurur günü. Çünkü, A Milli Takımın 2016 Avrupa'ya gitmesinin yolu belkide Konya'dan geçecek. İnşallah bu maçları kazanarak umutlarımız tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Tuza,  Yeni yapılan 42 bin kişilik stadyumu ve aldığı sonuçlarla taraftarını mutlu eden Torku Konyaspor, 50 binin üzerindeki passolig kartı satışlarında 4. sırada yer almasının büyük bir anlamının olduğunu belirterek, “Torku Konyaspor inşallah Anadolu'daki liderliğini kaptırmayacaktır. Konyaspor, taraftarıyla bu sene gerçekten örnek olmaya devam ediyor” diyerek sözlerini noktaladı.

RECEP ÇINAR merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri