Şehre sahip çıkmalıyız

Mevlana Hoşgörü Barış Kültür ve Sanat Derneği'ndeki söyleşide konuşan Recep Çınar, Konya özel bir şehir. Konya'ya daha çok sahip çıkmalıyız" derken, Mehmet Yenikaynak ise, Konya'nın geleceğinin parlak olduğunu söyledi

Mevlana Hoşgörü Barış Kültür ve Sanat Derneği'nin Çarşamba Söyleşisi'nin bu haftaki konuğu Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ile Gazeteci ve Atiker Genel Müdürü Mehmet Yenikaynak oldu. Konuşmacılar, "Konya'da Gazetecilik" başlığı altında katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Dernek binasında gerçekleşen söyleşi ilgi gördü. Söyleşinin moderatörlüğünü Dernek Başkan Yardımcısı Volkan Çakır yaptı. Söyleşide ilk söz alan Çakır, konuşmacılara davete icabet ettikleri için teşekkür etti.

GAZETECİLİĞİ SEVİYORUM

1973'lü yıllarda başlayan gazetecilik serüvenini anlatarak sözlerine başlayan Recep Çınar, gazeteciliği severek yaptığını, spor gazeteciliğinde uzmanlaştığını, şehre hizmet ettiğini söyledi. Gazeteciliğe ilkokul çağında adım attığını, Konya'da gazetecilik yapmanın ayrı bir keyif verdiğini vurgulayan Çınar, "Konya güzel bir şehir. Hem Konya'nın içinde yaşıyorum hem de bu şehri içimde  yaşatıyorum. Konya'nın özel oluşunun ve güzelliğinin ise tam farkında değiliz. Konya'ya daha çok sahip çıkmalıyız" dedi.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ İŞİ

Gazeteciliğin dünyanın en tehlikeli işi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Mehmet Yenikaynak ise, "Örneğin bir insanı 20 yıl sırtınızda taşırsınız. Bir gün onun aleyhinde birşey yazdığınızda yada söylediğinizde size hemen hakaret eder. Gazetecilerin kaderi ile kalecilerin kaderi bir. Bir kaleci 3 penaltı çıkarır, güzel kurtarışlar yapar, son dakikada bir gol yedi mi de herkes yuhalar. Ağrı kesici örneğini de verebiliriz. Bir adet ağrı kesici alırsanız ağrınız diner. Dozajını kaçırdınız mı sıkıntı başlar. Her sektörde olduğu gibi gazetecilikte de dozaj önemli. Gazetecilik son yıllarda branşlaştı" sözlerini kullandı. 

KONYA'NIN GELECEĞİ PARLAK

Volkan Çakır'ın, "Atiker Konyaspor'a sponsor oldu. İsmini verdi. Konya'nın iki cefakar şirketi var. Biri Atiker biri de Konya Şeker. Konyaspor bu sezon çok iyi iş çıkardı. Avrupa'ya gitti. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz" sorusuna da yanıt veren Çınar ve Yenikaynak, şunları söyledi: "Spor bizim için yaşam biçimi. Konyaspor şehrin bir değeri. Mevlana ve Konyaspor Konya'nın bir markası. Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük iki kulüp Avrupa'ya gidemiyor, Konya gidiyor. Bu önemli bir başarı. Konya'nın ve Konyaspor'un geleceği parlak." Söyleşinin sonunda Dernek Başkanı Mustafa Karamercan tarafından Çınar ve Yenikaynak'a günün anısına bir tablo hediye edildi.

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri