Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak skandala imza attılar!

Piyango İdaresi şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak büyük bir skandala imza atarak, 18 Mart'a özel piyango bileti bastırdı. Kamuoyu, Piyango İdaresi'ne seslenerek, hatadan dönmeleri çağrısında bulundu

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından o haftaya özel bilet basıldı. MPİ, büyük ikramiyenin 20 milyon TL olduğunu söyledi. Bir tam bileti 80 liraya satışa çıkaran Milli Piyango İdaresi'nin bu çalışması, büyük tepkiye neden oldu. Böylesine önemli bir haftanın ticari tema olarak kullanılması vatandaşları kızdırdı.

AK PARTİLİ VEKİLDEN ÇAĞRI: ÇEKİLİŞİ İPTAL EDİN

Milli Piyango İdaresi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümüne denk gelen 18 Mart özel çekilişi için bilet bastı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Milli Piyango 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle düzenlediği 18 Mart Özel Çekilişi’nin iptal edilmesini istedi. Milli Piyango’nun derhal özür dilemesi gerektiğini, ifade eden Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kınıyorum! 18 Mart Çanakkale Şehitlerini piyango çekilişi ile anmaya kalkmak, bu Millete hakarettir! Ecdadımızın, Şühedanın ruhlarını sızlatır! 'Milli' sıfatını hiçbir zaman tasvip etmediğim özelleştirilen bu Piyango şirketinin acilen bu hakaret içeren ve değerlerimizi çıkarlarına alet eden çekilişi iptal etmesi, sorumluların istifa ettirilmesi, Milletimizden de özür dilemesi gerekir!”

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADAN TEPKİSİNİ DİLE GETİRMELİ

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, dini ve tarihi duyguların, Türk toplumunun değerlerinin ticarete alet edilmesinin yasak olduğunu söyledi. Vatandaşın sosyal medyadan tepkisini dile getirmesi gerektiğini aktaran Dinç, “Bu tarz uygulamaların Reklam Kurulu'na şikayet edilmesi gerekir” dedi. Daha önce kendilerinin bir çay reklamıyla ilgili çalışmalarının olduğunu hatırlatan Dinç, “Çay reklamına Mevlana gibi önemli bir değerimiz alet edilmişti. Şikayetimizi dile getirdik. Reklam durduruldu. Bu gibi durumlarda hak aramak gerekir” şeklinde konuştu.

İNSANIMIZI KUMARLA İÇ İÇE GETİRMEK İSTİYORLAR!

Kapitalist markaların, bazı kurum ve kuruluşların özel gün, hafta ve ayları fırsat olarak gördüğünü ifade eden Başkan Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Günlere özel kampanyalar yapılıyor. Bu kampanyalara destek olmamak lazım. Milli Piyango İdaresi denince bundan önceki süreçlerde akla hep yılbaşı gelirdi. Ancak bugün ay içinde birkaç çekiliş oluyor. Özel günlere özel bilet basılıyor. 18 Mart için basılan biletler de sadece bunlardan biri. İnsanları kumarla daha da iç içe getirmek istiyorlar. İnsanlarımızın dini, tarihi duygularını sömürüyorlar. Bunlar, doğru yaklaşımlar değil.”

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ HARAMA ALET EDİLEMEZ

Vatandaşlar da Milli Piyango İdaresi'nin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle özel bilet basılmasına tepki gösterdi. Sema Gençoğlu isimli bir vatandaş, “Üç beş kişinin tercihine 'Milli' sıfatı eklenemez. Şehitlerimizin ismi bu harama alet edilemez” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri