Şehitlere vefa

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya ve Genç Hareket’in ortaklaşa düzenlediği, ‘’Şehitlik ve Şahitlik’’ Gecesi yoğun katılımla Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşti

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İMH Konya adına Mustafa Ekrem Doğan konuştu. Doğan,  "İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak her yıl şehadet ve şahitlik ismini bir arada kullanmaya ısrar ettiğimiz bir program icra ediyoruz. Bu iki kavramı bir arada kullanmamızın bir sebebi var, bizler nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz de öyle diriltilirsiniz hadisini hayatımız için bir temel pusula kabul ediyoruz Allah’ın rızasın adanmış Allah’ın yoluna şahit kılınmış hayatların ne biçimde son bulursa bulsun şehadet olacağına iman ediyoruz. Bu vesile ile şehadeti tekrar anmak şehitliği tekrar konuşmak her yıl yeniden anılması gereken bir olgudur diye düşünüyoruz" dedi.

ŞAHİT OLMAK DAHA ZORMUŞ

Daha sonra ise kürsüye Şahin İbrahim Güleryüz çıktı. Güleryüz, "Allah’a sonsuz şükürler olsun rabbim bizi uzun yıllardır bu şerefli ve aziz İslam’ın hizmetinde kıldı, ancak son yaşadığımız yıllarda bir konudaki kanaatim değişti. Ben hep Allah yolunda can vermenin Allah yolunda şahit olmaktan daha evla olduğunu düşünürdüm. Lakin bu son birkaç yılda şahit olduğum acılar kanaatimi değiştirdi. Anladım ki şahit olmak şehit olmaktan daha zormuş, neden biliyor musunuz? Canını veren Allah’ın nimetlerine kavuşup mutluluğa ererken geride Allah için davasına ve mücadelesine devam eden, gördüğü acılarla katliamlarla zorluklarla belki her gün tekrar ve tekrar rabbine kavuşamadığı ıstırabım yaşıyordu. Bunun için inanın iki seçenek koysalar önümüze şahsen ben birçok Müslümanında onu tercih edeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.  Güleryüz, "Kıyıya vuran çocukları mı görmek istersin deseler yada her gün bombalanmış binaların altından çıkan bedenlere mi şahit olmak istersin deseler, yada evinde ekmek bile bırakamayacak şekilde aileni bırakıp Allaha kavuşmak mı istersin deseler inanı ben artık Rabbime kavuşmak isterdim" dedi.

ZAFER İÇİN BEDEL ÖDEMEK LAZIM

Filistin’den Programa katılmak için gelen Hamas Temsilcisi Ziyad Ebu Zeyd Programa katılanlara hitap etti. Zeyd,"Bugün size burada Gazze’yi, Kudüs’ü Filistin’i konuşmak için huzurunuza çıktım fakat bu gün Suriye deki acımasız katliamlar, Guta daki hepimizin gözleri önünde yaşanan toplu katliamın karşısında Filistin den bahsetmek bana utanç verici geliyor. Bütün yaşadığımız acılara rağmen bu gün Guta’yı seyrettikçe kendi acılarımızı unutuyor ve Suriyeli kardeşlerimiz için ağlıyoruz" dedi. Ziyad Ebu Zeyd, sözlerini şu şekilde süürdürdü: "Elbette gelecek günler bizim olacak dedik fakat bu bedel ödemeden gerçekleşmeyecek, bizler kanlarımız ile canlarımız ile gerek Suriye’de gerek yemede gerek ırakta gerek bütün İslam topraklarında Allah’ın bizden razı olacağı güne kadar bizler Allah’a layık oluncaya kadar bedel ödemeye devam edeceğiz taki Allah’ın yolunda onun razı olacağı şekilde olalım diye. Mısırda idam edilen büyük şehit Seyyid Kutub şöyle söylüyor, bu yol kolay bir yol değildir elbette ki zafere ulaşmak, mücadele etmek ve bedel ödemek ile ancak olabilir. İşte bu gün Müslümanlar yeryüzünün büyün coğrafyasında bedel ödemeye devam ediyorlar Türkiye’de bu bedeli ödedi, 15 Temmuz gecesinde 250 civarında şehit. Bütün dünya bu topraklar üzerinde bir takım oyunlar kurup buraya saldırdığı zaman halkı korkmadı büyük bir kahramanlık örneği gösterdi, sokaklara döküldü toprağına, ümmetine ve izzetine sahip çıktı. Eğer ki Türkiye korkmuş olsaydı, Türk halkı sokaklara çıkmamış geri çekilmiş olsaydı değil 250 şehit ümmet binlerce şehit ödeyecekti. Demek ki korktuğumuz zaman layık olmadığımız zaman Allah’ın razı olduğu bir ümmet olmadığımız zaman bunun bunun bedeli daha fazla oluyor. Onun için Allah’ın razı olacağı kullar olmak için korkmamamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Bizler de şunu söylüyoruz; o gün nasıl ki Türkiye’nin yönetimi halkı ile birlikte sokaklara döküldüyse bizde Yemende Irak’ta Suriye’de Mısır'da Filistin topraklarında yürümeye Allah’ın izniyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Korkaklık ve gevşeklik göstermeyeceğiz." Daha sonra Grup Genç, eşsiz yorumları ile ezgilerini seslendirdi. Konser sonunda Grup Genç’e dernek yetkililerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri