Şehitlere 250 bin fidan

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye genelinde Çanakkale şehitlerimiz için fidan dikiyor. '250 bin şehide 250 bin fidan' kampanyası kapsamında Konya’da da binden fazla fidan toprakla buluştu.

AGD Konya Ortaokullar Komisyonu tarafından Beyşehir Yolu üzerindeki hatıra ormanında düzenlenen etkinlikte AGD üyesi gençler fidanları toprakla buluşturdu.  '250 bin şehide 250 bin fidan' etkinliğinde konuşan AGD Şube Ortaokullar Komisyonu Başkanı Hicret Bulut, resmi rakamlara göre 250 bin kişinin, resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 500 bin kişinin Çanakkale'de şehit olduğunu belirterek, “250 bin şehidimiz resmi rakamlara göre bundan 101. yıl önce din, vatan ve dava uğruna öldüler. Resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 500 bin kişi şehit oldu. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez demeden herkes vatan uğruna savaştı. O gün 12-13 yaşında çocuklar davamız için canlarını heba ederek şehit oldular. Onların torunları olarak davamıza sahip çıkıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. '1 yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekiniz, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız 1 fidan dikiniz. Ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin' şeklinde bir atasözü var. AGD olarak merhum başkanımızın sözünden yola çıkarak hem tohum ekiyoruz hem ağaç dikiyoruz hem de insan yetiştiriyoruz” dedi. “Çanakkale'de şehit olan dedelerimize layık nesiller yetiştiriyoruz” diyen Bulut, sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale’ye gidip de dönemeyen nesillerin torunları olarak bu davaya sahip çıkacağız. Aramızda ırkçılık ve mezhepçiliği aramızda yaymaya çalışanlar Amerika'nın ve Avrupa'nın bütün desteğine rağmen biz şehit dedelerimizin torunları olarak şehadete ve şehitliğe inanarak gece gündüz koşturacağız."

EFENDİMİZİ DÜSTUR EDİNDİK

AGD mensupları olarak Çanakkale Zaferi’nin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlediklerini ve kendileri gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret gösterdiklerini belirten Bulut, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bir hadisinde aktarılan “Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur” sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken bir sözdür. Bu bağlamda Efendimiz (sav)’in sözünü destur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı ile tarih bilincini ön plana çıkaracak ‘250 Bin Şehidimiz İçin 250 Bin Fidan’ etkinliği gerçekleştireceğiz. Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmaya Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu olarak gençlerimizi bu etkinliğe hem 250 bin şehit dedesini anmasını hem de fidan dikmesi için davet ediyoruz.” Fidan dikiminin ardından şehitler için dua edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri