Şehitler toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında şehit edilen uzman çavuş Murat Özkozanoğlu ve Yahya Karakaya'nın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.
Yüksekova'da sokak ortasında şehit edilen Yahya Karakaya'nın, memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden cenaze namazı kılındı. Şehit Karakaya'nın tabutu, gözyaşları içinde omuzlarda taşınarak, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yahya Karakaya'nın cenaze namazını İl Müftüsü Ali Maraşlıgil kıldırdı. Pınarbaşı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazında, müftü Maraşlıgil, önce cenaze namazının nasıl kılınacağını anlattı. Kalabalıkla beraber kılınan cenaze namazının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Yusuf Halaçoğlu, şehidin babasıyla birlikte tabutu sırtladı. Şehit Yahya Karakaya'nın tabutu, daha sonra askerler tarafından omuzlara alınarak, top arabasına kadar götürüldü.

ADANA'DA ŞEHİDE SON GÖREV

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen piyade uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun (25) cenaesi son yolculuğuna uğurlandı. Özkozanoğlu için öğle namazını müteakip Sabancı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Merasime Vali İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Turgay Develi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, şehidin 5 aylık hamile eşi Neziha, Şehit babası Hasan, annesi Arseven, kardeşleri Hülya ve Hüseyin Özkozanoğlu ile askeri ve mülkü erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Güçlükle ayakta duran ve tekerlekli sandalyeye oturtulan şehidin eşi Neziha Özkozanoğlu, “O hainler sevinmesin. Bir şehit daha istemiyorum bu hayatta. Kocam erkek bebeğimin cinsiyetini öğrenemeden gitti.” dedi.
 
Türk ordusuna bir asker dünyaya getireceğini ifade eden acılı eş, “Şerefsizler korkun bizden. Bir asker daha geliyor. Sizin gibi kahpe olmayacak. Babasını arkasından vurduğunuz gibi vurmayacak benim oğlum. Benim oğlum haince sizi vurmayacak. O cesur olacak. Erkek gibi karşınıza dikilip, alnınızdan vuracak. Korkun bizden. Üzülmüyorum. Benim aşkım, gülüm şehit oldu.” şeklinde gözyaşlarına boğuldu. Baba Hasan Özkozanoğlu ise “Ağlamıyorum. Dimdik ayaktayım. Hainler gelsin, ben de buradayım. Bir Murat gider, binlerce Muratlar gelir. Kimse bu vatanı bölemez.” diye konuştu.

Adana Müftüsü İsmail Canbolat’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin naaşı tören mangası tarafından alınıp top aracına konuldu. Burada askeri bando eşliğinde bir süre taşınan Murat Özkozanoğlu’nun cenazesi defnedilmek üzere Kozan ilçesine götürüldü. İlçede yapılacak törenin ardından şehit Özkozanoğlu, aile mezarlığında toprağa verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri