Şehitler mevlitle anılacak

Konya Şehit Aileleri Derneği, 18 Mart Şehitler Günü dolayısı ile şehit olan askerleri yad etmek için Hacıveyiszade Camiinde mevlit programı düzenledi.
 Bugün öğlen namazına müteakiben Konya Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Mevlid-i Şerif programına tüm Konya halkının davet eden Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Çelik, düzenlenecek programa tüm belediye başkan adaylarını da davet etti.
Şehit ailelerinin sorunlarına da değinen Cafer Çelik Resmi gazetede 13 Şubat 2009 tarihinde 27 bin 140 sayı ile yayınlanıp yürürlüğe giren kanunda yapılan değişikliğin eksik olduğunu belirtti. Kanunda sadece er ve erbaşların kardeşlerinin terörle mücadele kapsamında şehit olmaları durumunda erkek çocuklarının ve kardeşlerinin tamamının askerlikten muaf tutulduğunu ancak, subay ve astsubay çocukları ve kardeşlerinin de bu durumdan yararlanması gerektiğini söyledi. Şehit ailelerinin bir diğer önemli sorununun da şehit çocuklarının iş problemi olduğuna dikkat çeken Çelik, “Bizim, ilgililerden şehit çocuklarının tamamına iş verilmesi konusunda bir talebimiz olacak. Çocuk küçükken babası şehit oluyor. Bu esnada iş hakkı şehidin kardeşine veriliyor. Şehidin çocuğu büyüdüğünde iş hakkı kullanılmış oluyor. Şehidin çocuğu işsiz kalıyor. Konya genelinde 25 şehit çocuğu var. Bu çocuklara iş güvencesinin sağlanmasının fazla bir yekün tutmayacağına inanıyorum” diye konuştu.
18 Mart Şehitler Günü kapsamında yapacakları bir diğer faaliyetin ise 25 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Merkez İş Bankası karşısında kermes düzenlemek olacağını bildiren Cafer Çelik tüm Konya halkını düzenlenen kermese davet etti.
Öte yandan bazı şehit anneleri de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitliğin Konya’ya kazandırılmış önemli bir eser olduğunu ancak, içerisinde bir çok şehidin isimlerinin olmadığını dile getirerek, bu eksikliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri