Şehitler, Erciyes Dağı’nın Zirvesinde Anılacak

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü ve şehitler anısına Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirilecek. Dağcılar tarafından zirvede şehitler anılacak. Dağcı Ali İlik tarafından 20 Temmuz 1975 yılında başlatılan ve...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü ve şehitler anısına Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirilecek. Dağcılar tarafından zirvede şehitler anılacak.

Dağcı Ali İlik tarafından 20 Temmuz 1975 yılında başlatılan ve geleneksel hale gelen Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi Anma, Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı, bu yıl 20 Temmuz’un Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Kıbrıs’a ikinci çıkarmanın yapıldığı tarih olan 15 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak.

Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi Anma Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı’na ilgi gösterilmesini beklediklerini ifade eden dağcı Ali İlik,“39 yılda çeşitli sebeplerle Erciyes Dağı zirvesine 133. kez tırmanış gerçekleştirdim. En anlamlı tırmanışlarım, Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimiz için gerçekleştirdiğim ve aralıksız 39 yıldır sürdürdüğüm Erciyes Dağı’na tırmanışlarımdır. Bu yıl kısmet olursa Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizin 40. yılı anısına 40. yıl tırmanışı gerçekleştireceğiz. Tırmanışa, Kayseri dışından veya Kayseri’den katılmak isteyen tüm dağcıları davet ediyoruz ve ilgi göstermelerini bekliyoruz. Katılmak isteyen dağcı arkadaşlarımız 0 505 862 52 93 nolu telefon aracılığı ile irtibata geçebilirler.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri