Şehit olduğu gün omuz omuzaydık

23 yaşında Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un şehadet şerbeti içtiği günü anlatan Komutanı Afrin Gazisi Buğra Kaan, “Taha'm, ile abi kardeş gibiydik. Şehit olduğu gün bile omuz omuzaydık” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı harekâtında' 23 yaşında şehit olan Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un şehadete ulaşmasının birinci yıl dönümünde, operasyon sırasında kahraman şehidin bulunduğu TİM'in komutanlığını yapan Afrin Gazisi Jandarma Astsubay Üstçavuş Buğra Kaan, Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül'e şehidimiz ile ilgili anlamlı bir mektup gönderdi. 2017 yılında Jandarma Genel Komutanlığı genel ataması ile şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un görev yaptığı komando TİM'İne TİM Komutanı olarak atandığını söyleyerek mektubuna başlayan Buğra Kaan, “Ben, TİM Komutanı olarak atanınca, şehidimiz de asli görevi olan unsur komutanlığına devam etmişti” dedi.

ŞEHİT KOÇ DİSİPLİNLİ VE DİRAYETLİYDİ

Mektubunda şehit Koç'un görev bilincinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Kaan, şunları söyledi: “Şehidimiz, astlarına örnek teşkil eden disiplinli, dirayetli bir Astsubaydı. Yardımcım olarak görev yapmakta, benim olmadığım zamanlarda TİM'i emir komuta etmekteydi. Astlarına bir komutan yeri geldiğinde ise abilik ederdi. Yaşı genç olmasına rağmen ağırbaşlı, efendi, dürüst bir şahsiyetti. Biz, kendisi ile ast üst ilişkisinin yanında abi kardeş gibi yakındık. Afrin Zeytindalı Harekâtı öncesinde İslahiye Müşterek Görev Merkezi'nde dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Paşa'nın harekâta katılacak personeli denetlemek maksadıyla ziyaretinde içtima düzeninde hazır bekletildik. Yer gök sınır ötesindeki terörist unsurları etkisiz hale getirmek için and içmiş komandolarve Polis Özel Harekât unsurları ile doluydu. Orada bulunup o atmosferde aziz devletimizin büyüklüğünü ve hainlere karşı vereceği kararlı mücadeleyi bir kez daha görmüş olduk. Normalde bizler, basına röportaj vermeyi bilmeyiz. Bizler, asker olma bilinciyle yetiştirildik. Yaptıklarımızın veya yapacaklarımızın bilinmesi, paylaşılması, takdir toplaması çok mühim değildir. Adanmış bedenler, önden gidenler olmak bizim için en büyük mükafattır. Röportaj vermek gibi bir maksadımız bulunmamaktaydı. Ancak tören alanında iken mikrofon tutuldu rahmetli Taha'ma. Şehadete susamış koca yürekli Taha kardeşim o unutulmaz sözleri şehadetini de fısıldayarak. 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tatdık, bize ne yapsın ölüm.'dedi ve bu kutlu yürüyüşün ve on binlerce neferin ne ölümden ne de dünyevi hiç bir güçten korkmayacağını tüm dünyaya göstermiş oldu.”

20 SAAT BOYUNCA SALDIRDILAR!

Konyalı şehit Abdullah Taha Koç ile omuz omuza olduklarını da mektubunda yazan Kaan, 1 Mart 2018 günü yani Koç'un şehit olduğu gün de kendisi ile omuz omuza mücadele verdiklerini yazdı. 1083 rakımlı ve Zeytindalı Harekâtı'nın en kritik noktalarından biri olan “Şehitler Ölmez Tepesi'nde” ileri harekâtın icrası, Raco ve Cinderes beldelerinin düşmesi için bu tepenin alınması gerektiğini de mektubuna ekleyen Kaan, “Şehidimiz, TİM'i hazırlayıp göreve hazır olduğunu söyledi. Taha, harekât için diğer TİM'ler ile beraber bir daha dönemeyeceği o yolculuğa başladı. Aylar süren hazırlığın tam ortasındaydık. Tepeyi tüm gece süren zorlu şartlara rağmen almayı başardık. İleri harekâtın icra edileceği güzergâhın kontrolü ve gözetlemesi bizimTİM'imize verilmişti. Mevzileri teşkil edip gözetleme ve dinleme faaliyeti icra ettik. Gün ağardığında ise hainler dört koldan çok ciddi bir mevcut ile tüm güçleriyle saldırdılar. Korunaklı tünellerden, yapımı aylar süren mevzilerden arazi ve hava koşullarının sağladığı avantaj ile 20 saat boyunca saldırdılar. Dönmeyi, vazgeçmeyi, kaçmayı ölümden daha ağır gören bu adanmış bedenler ise son mermisini atana, şehadet şerbetini içene kadar ayrılmadı o tepeden. Elhamdülillah, hainlere geçit verilmedi. 20 saatin sonunda 9 kahraman vatan evladı şehit, 22 kahraman vatan evladı ise yaralanmıştı. Ben de omzumdan keskin nişancı atışı ile vuruldum. Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağın dalgalanması, sınır güvenliğinin tesisi için bin can feda olsun. Ne mutlu bizlere ki böyle kutlu bir yürüyüşün içinde yer alabildik. Harekâta ivme kazandırmış, Raco ve Cinderes beldesi peş peşe düşmüş ve 18 Mart 2018 tarihinde şanlı ordumuz kutlu zaferi Afrin kent merkezine girerek, tüm dünyaya duyurmuştur. Başta Abdullah Taha Koç'um olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri