Şehit Okan Acar Çeşmesi, Yeni Tasarımıyla Beğeni Kazandı

Niğde Belediyesi tarafından, Şehit Polis Okan Acar anısına Yeni Çarşı’da yaptırılan çeşme, Osmanlı-Selçuklu mimarisine uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Sekizgen tasarımıyla dikkat çeken Şehit Poli...

Niğde Belediyesi tarafından, Şehit Polis Okan Acar anısına Yeni Çarşı’da yaptırılan çeşme, Osmanlı-Selçuklu mimarisine uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Sekizgen tasarımıyla dikkat çeken Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi 3 metre yüksekliğinde ve 9 metre çapında inşa edildi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde uğradıkları hain saldırıda şehit düşen 2 polisten biri olan Niğdeli Okan Acar’ın adının yaşatılması amacıyla Niğde Belediye Meclisi’nde alınan kararla Yeni Çarşı’da yaptırılan ve geçtiğimiz günlerde de Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yenilenen Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi, yeni haliyle de vatandaşların beğenisini kazandı.

Kubbe kısmı, iç mimarisi ve sekizgen tasarımıyla dikkat çeken Şehit Polis Okan Acar Çeşmesi, 3 metre yüksekliğinde inşa edildi. Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sekizgen çeşmenin yapıldığı yerden kaldırılan eski çeşmenin de Kent Ormanında halkın hizmetine sunulması için çalışma başlattı.

Niğde Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında aldığı meclis kararıyla Şehit Polis Memuru Okan Acar’ın baba evinin bulunduğu sokağa ve Yeni Çarşı’da bulunan çeşmeye şehidin isminin verilmesini sağlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri