Şehit öğretmenler için 130 hatim yapıldı

Burdur eğitim gönüllüleri Derneği şehit öğretmenler için okunan 130 hatmin duasını yaptı.
Van’da meydana gelen deprem sonrası hayata veda eden 75 öğretmen için Öğretmenler Günü'nde hatim dağıtan eğitim gönüllüsü öğretmenler, Burdur Ulu Camiinde hatim duası yaptı. Şehit olan öğretmenler için ‘75 şehit öğretmene, 75 hatim’ sloganıyla yola çıkan öğretmenler, bir haftada 130 hatim dağıttı.

Yatsı namazından sonra tasavvuf sanatçısı Mehmet Karakuş’un ilahileri ile başlayan program, Ulu Cami müezzini Abdülaziz Kuruoğlu’un Kur'an tilavetiyle devam etti. Şehitlik ve mertebeleri hakkında vaaz eden eğitimci ve ilahiyatçı Kudret Tartılacı, insanın şehit olabilmesi için ‘Ali’ gayelere sahip olması gerektiğini anlattı. Allah’ın insanları değişik musibetlerle imtihan ettiğini belirten Tartılacı şöyle konuştu: “Gerçekte deprem insanı öldüren bir silahtır. Görünüşte fay hattı sebep görülür. İşte o fay hattını da yaratan Allah’tır. Bu bir imtihandır. Bize düşen sabır gösterip kulluğumuzu ispatlamaktır. Depremde şehit olan kardeşlerimize Allahtan Rahmet diliyoruz.”

Vaaz sırasında bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Program Burdur Müftü Yardımcısı Halil Taş’ın hatim duası yapmasıyla son buldu. Eğitim gönüllüleri hatim duasından sonra katılanlara aşure dağıttı.

Yapılan organizasyonun çok anlamlı olduğunu belirten eğitim gönüllüsü Ünal Arıcan, depremde meslektaşlarının şehit olmasının kendilerini derinden sarstığını aktardı.

Van’da şehit olan öğretmenler için dağıtılan hatimlerin duası için bir araya geldiklerini belirten Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Korkmaz, beklenilenden fazla bir ilginin olduğunu bildirdi. Allah’tan hatimlerin kabulünü dilediklerini söyleyen Başkan Korkmaz, “Rabbim inşallah bir daha böyle acılar milletimize göstermesin. Biz Rabbimizden gelene razıyız. Allah depremde ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır ihsan eylesin.” şeklinde konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri