Şehit Binbaşı Deniz Akdeniz Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanı'ndan kalktıktan bir süre sonra düşen S-70B Skorsky tipi helikopterde şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Gölcük'te öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanı'ndan kalktıktan bir süre sonra düşen S-70B Skorsky tipi helikopterde şehit olan Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Gölcük'te öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Sabah saatlerinde Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanı'nda bulunan Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından Akdeniz'in naaşı, yaşadığı yer olan Gölcük ilçesine götürüldü.

ŞEHİDİN 6 YAŞINDAKİ KIZI: BABAM NEDEN BİZİ YANINA ALMADI

Ailesinden ve komşularından 'helallik' alındıktan sonra naaş, cenaze namazı için Değirmendere Merkez Camii'nin bahçesine getirildi. Şehidin annesi Ayşen Akdeniz, eşi Suna Akdeniz tabutun başında gözyaşı döktü. Akdeniz'in 6 yaşındaki kızı Sude Akdeniz'de annesine, "Babam neden bizi yanına almadı? Ya orada yer yoksa" demesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Suna Akdeniz de kızına "Baban şehit oldu." diyerek karşılık verdi. Pilot Binbaşı Akdeniz'nin bir yakını da tabutun üzerine Galatasaray forması koydu ve "Galatasaray'ı çok severdi. Maça gidemedin ama maçta el sallayacağım sana" diyerek duygusal anlar yaşadı. Akdeniz'in yakınları tabutun başına gelerek tabutu öptü ve gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT YAKINLARI EL SALLAYARAK UĞURLADI

Öğle namazının ardından, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazına, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin yanı sıra askeri erkan vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. Namazın ardından naaş askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Askeri bando eşliğinde ilerleyen cenazeyi, şehit Binbaşı Deniz Akdeniz'in eşi Suna Akdeniz, 6 yaşındaki kızı Sude Akdeniz, 1 yaşındaki oğlu Doruk Akdeniz, babası Şeref Akdeniz, annesi Ayşen Akdeniz göz yaşları içerisinde takip etti. Bir süre ilerleyen top arabasından alınan naaş, cenaze aracına konularak Gölcük Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Cenaze aracı geçerken şehit yakınları el salladı. Anne Ayşen Akdeniz, bazı yakınlar, cenaze aracının ardından bir süre koştu ve gözyaşlarına boğuldu. Akdeniz'in naaşı, Gölcük Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri