Şehit Astsubayın Ailesine Daire Sözü Veren Sıva Ustası Türkiye'ye Hareket Etti

Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal, Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine verdiği daire sözünü tutmak için Türkiye'ye hareket etti.Çok sayıda Türkiye kökenli vatandaşın bulunduğu Peage de Roussillon şehrinde yaşayan Ali Dal Lyon...

Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal, Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine verdiği daire sözünü tutmak için Türkiye'ye hareket etti.

Çok sayıda Türkiye kökenli vatandaşın bulunduğu Peage de Roussillon şehrinde yaşayan Ali Dal Lyon Saint Exupery Havalimanı'nda Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Dal, Avrupa'da yaşayan ve maddi imkanı yerinde olan Türkiye kökenli vatandaşlara bu gibi durumlarda inisiyatifi alma çağrısında bulundu.

Diyarbakır'daki hain saldırıdan, cep telefonuma gelen bir mesajla haberdar olduğunu belirten Dal, "Akşam eve gittiğimde olayın detaylarını televizyondan öğrendim. Orada şehidimizin ailesinin, içimi paramparça eden evini de gördüm ve çok üzüldüm. Ailemle konuştum ve şehidimizin ailesine elimizden geldiğince sahip çıkma kararı aldık. Bizim güvenliğimiz için çalışan bu insanlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Rabbimin bize verdiğini şehidimizin ailesi ile paylaştığımız için çok huzurluyum." dedi.

Bu karardan sonra çevreden işittiği 'reklam yapıyor' tarzında söylemlerin kendisini üzdüğünü belirten Dal, "Ben ismimin geçmesini arzu etmiyordum. Burada mesele şehidimizin ailesine kimin sahip çıktığı değil sahip çıkma zorunluluğudur. Bizler nereli olursak olalım birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek için gayret etmeliyiz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri