Şehit Ailesine Evini Veren Gurbetçi Ali Dal: Çok Huzurluyum

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği(AGD) şehit ailesine dairesini veren Afyonakarahisarlı gurbetçi Ali Dal’a teşekkür plaketi verdi. Dernek binasında düzenlenen törene Dal’ın ailesi, dernek yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler...

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği(AGD) şehit ailesine dairesini veren Afyonakarahisarlı gurbetçi Ali Dal’a teşekkür plaketi verdi. Dernek binasında düzenlenen törene Dal’ın ailesi, dernek yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Fransa da yaşayan 38 yaşındaki sıva ustası Ali Dal(38), Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine Eskişehir'de bulunan dayalı döşeli sıfır dairesinin tapusunu vermişti.

Basında çıkan haberlerden sonra Türkiye'nin dört bir yanından kendisini arayıp kutlayanlar olduğunu belirten Ali Dal, Afyonkarahisar milletvekillerimiz, Ordu milletvekillerimiz, askerlerimiz ve tanımadığım birçok insan beni arayıp teşekkür etti. Şehitler bizim şehitlerimiz onlara mutlaka sahip çıkmalıyız, inşallah bu örnekler artar." dedi.

Ali Dal, şehidin Ordu'nun Ünye ilçesindeki baba evini televizyondan gördüğünü, bu durumdan da çok etkilendiğini belirtti. Dal, bundan sonra ailesiyle de görüşerek senede bir kere gelip 3-4 gün kaldığı evlerini şehidin ailesine bağışlama kararı aldıklarını anlattı.

Diyarbakır'daki hain saldırıdan, cep telefonuna gelen bir mesajla haberdar olduğunu belirten Dal, "Akşam eve gittiğimde olayın detaylarını televizyondan öğrendim. Orada şehidimizin ailesinin, içimi paramparça eden evini de gördüm ve çok üzüldüm. Ailemle konuştum ve şehidimizin ailesine elimizden geldiğince sahip çıkma kararı aldık. Bizim güvenliğimiz için çalışan bu insanlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Rabbimin bize verdiğini şehidimizin ailesi ile paylaştığımız için çok huzurluyum." dedi. Dal, Avrupa'da yaşayan ve maddi imkanı yerinde olan Türkiye kökenli vatandaşlara bu gibi durumlarda inisiyatifi alma çağrısında bulundu.

AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları da gurbetçi ailenin gösterdiği fedakarlığın taktire şayan olduğunu, bu durumun insanları bir birine kenetleyecek, maddi ve manevi beraberliği pekiştirecek bir örnek davranış olduğunu anlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri